Menú de navegació

 

Biodiversitat

 

Biodiversitat

A Viladecans tenim un territori molt ric en biodiversitat, un veritable mosaic de paisatges i ecosistemes que permeten la vida de moltes espècies Defensar la biodiversitat és defensar la varietat de vida i tenim moltes raons per fer-ho.

  • Ètiques i científiques: qualsevol espècie és única, és el resultat d’un procés d’evolució irrepetible que s’ha desenvolupat al llarg de milions d’anys. A més, el coneixement de les espècies aporta respostes científiques a temes no resolts.
  • Ecològiques: la biodiversitat és la base del funcionament dels ecosistemes i la desaparició d’una sola espècie pot provocar un efecte multiplicador en el procés d’extinció.
  • Econòmiques: ens proporciona béns com aliments, medicines, materials, etc.
  • Utilitàries: realitza serveis imprescindibles i gratuïts com la regulació del clima, el control de l’erosió i del règim hidrològic i la pol·linització dels conreus, entre d’altres.
  • Patrimonials i vivencials: El conjunt d'espècies i d’ecosistemes forma part de l'herència rebuda per les generacions passades i aporta, entre d’altres, valor vivencial, simbòlic i estètic.

El compromís del nostre municipi amb la conservació de la biodiversitat s’ha posat de manifest amb la signatura de la Declaració del Compte Enrere 2010 i amb l’adhesió a la Xarxa de municipis + Biodiversidad 2010.