Menú de navegació

 
Ets a:

Notícies

 

Notícia

Els Centres Oberts col·laboren en la nutrició infantil

Dimecres, 2 d'abril 2014
Des de fa més de 25 anys, els tres Centres Oberts que l’Ajuntament gestiona a la ciutat complementen l’acció de les famílies i l’escola oferint als menors amb dèficits socioeducatius un espai d’aprenentage, socialització i desenvolupament personal en el temps de lleure. Aquest curs s’ha ampliat la tasca incorporant un servei de berenar per afavorir una correcta nutrició dels infants arran de les dificultats que la crisi econòmica provoca en l’economia de les seves famílies.
Els Centres Oberts de la ciutat disposen actualment de 80 places destinades a infants i adolescents entre els 6 i els 18 anys, per donar suport, estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat dels menors que són derivats a través dels Serveis Socials municipals. Eines importants per assolir aquest objectiu són la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, tot intentant compensar les mancances socioeducatives amb treball individual, grupal, familiar i en xarxa.

Amb la incorporació, aquest curs, del servei de berenars, els centres, a més de treballar hàbits d’alimentació i higiene, asseguren un àpat als infants. La campanya ciutadana Viladecans Solidària i l’empresa Unilever col·laboren amb aquesta activitat.

També, darrerament, s’han incorporat altres activitats als Centres: l’hort intergeneracional, amb la col·laboració del Casal de Gent Gran de Can Pastera; tallers de reciclatge i reutilització d’objectes a l’espai ‘Viladecans Repara’; visites guiades a edificis emblemàtics i una acció de promoció de l’alimentació saludable en col·laboració amb els supermercats Caprabo.