Menú de navegació

 
Ets a:

Notícies

 

Notícia

Un panell electrònic a l’IES de Sales analitza els nivells de contaminació i soroll ambiental

Dijous, 24 de novembre 2016
L'Ajuntament ha instal·lat a l'IES de Sales un panell amb informació en temps real de la qualitat de l'aire i dels nivells de soroll. 

La informació que mostra el panell permet fer el seguiment dels nivells de diòxid de carboni, partícules en suspensió i soroll existents en el carrer Antonio Machado, on s'han instal·lat diferents sensors. Al web www.liquens.cat es pot accedir a la mateixa informació que mostra el panell. 

Els professors de l'Institut estan treballant aquesta informació amb els alumnes per analitzar la qualitat de l'aire i el soroll que tenen a la porta de l'Institut i conèixer els seus efectes sobre la salut de les persones. D'altra banda, l'Ajuntament està organitzant diferents tallers i visites amb veïns i veïnes. 

La principal causa de contaminació és el trànsit rodat, els vehicles a motor que emeten diòxid de nitrògens i partícules i que al seu pas van aixecant les partícules del terra contaminant l'aire que respirem. 

Un repte d'àmbit metropolità

A l'Àrea Metropolitana de Barcelona els nivells de contaminació de l'aire per diòxid de nitrogen i per partícules en suspensió són superiors als nivells admissibles que fixa la normativa vigent, amb un risc d'afectació a la salut humana i el medi ambient. Viladecans forma part de la Declaració de zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire de la Generalitat de Catalunya i del Consell de Municipis Metropolitans per a la Lluita contra la Contaminació Atmosfèrica. 
Estudiants del Sales miren com funciona el panell Liquens