Nou web Viladecans.cat

Un nou portal ciutadà

NOU VILADECANS.CAT

L’Ajuntament de Viladecans posa en marxa un nou portal Viladecans.cat per reordenar la seva presència digital i crear un nou model de gestió online intern que respongui a l’actual context i necessitats, aspirant a convertir aquest nou portal en un referent d’informació digital de la ciutat i posant les necessitats de l’usuari al centre del projecte.

El web antic data de l’any 2006, una època en què el panorama digital era molt diferent al d’ara, per la qual cosa presenta moltes mancances i problemes. El model de gestió digital intern també responia a formes de treball de fa una dècada, basat en un model centralitzat (una única figura de webmaster).

Entre altres millores, la nova web s’ha enfocat i estructurat per públics objectius per tal de segmentar els interessos i captar l’atenció del receptor de la comunicació. 

A més, es preveu una important reducció del nostre actual univers digital. De 25 webs actuals, passarem a tenir-ne 8 i també es reduirà la dispersió de la presència a xarxes socials que ara disposa de 30 perfils diferents. Tot i aquesta dràstica reducció, es mantindrà la gran majoria dels continguts actualment disponibles que passaran a integrar-se al nou Viladecans.cat.

 

Web participativa des de la seva creació: el web és fruit de processos de presa de decisions compartida amb la ciutadania amb un procés participatiu fet amb workshops, dos d’ells amb ciutadans (Gent gran, famílies, joves, empreses...). En concret es van fer sessions de co-creació amb agents interns, i posteriorment dues sessions de treball amb ciutadans i/o usuaris del portal viladecans.cat

Conceptualitzada, i dissenyada i desenvolupada amb participació de talent local i talent intern; l’han desenvolupat un pool d’empreses (Quid Comunicació, SDOS i Optimyzet) aquesta última amb seu a Viladecans en un procés que ha inclòs des del principi a totes les àrees de l’Ajuntament així com la Fundació Ciutat de Viladecans.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris