Visita europea per conèixer el Vilawatt

Visita per conèixer més detalls del Vilawatt per part dels responsables de l'Urban Innovative Actions, la iniciativa de la Unió Europea que finança en part aquest projecte. Amb explicacions entorn les condicions dels edificis que hi ha als barris i la situació socioeconòmica dels veïns i veïnes, la delegació ha passejat per la zona on s'implementarà en primera instància aquest projecte.

Durant la jornada, moments també per a la reflexió. En el Casal de la Montserratina s'ha exposat com s'organitzaran els diferents agents implicats en el Vilawatt per millorar la vida del veïns i veïnes a través de l'eficència energètica. A més de l'Urban Innovative Actions, el projecte compta també amb la participació d'empreses com Gespromat, Ubiquat, EGM, Lima o BCN Ecologia.

La convocatòria perquè les comunitats de veïns puguin inscriure els seus edificis al projecte del Vilawatt es va obrir el passat 15 de setembre. A partir del desembre s'anunciaran quines són les que rebran la subvenció per fer les rehabilitacions en els habitatges i locals.

Tim Caulfield: 'El Vilawatt posa l'accent en els ciutadans perquè liderin el projecte'

Vilawatt, un projecte que creix amb la UIA

Fa uns mesos Viladecans va situar-se de nou en el panorama internacional. El projecte de transició energètica Vilawatt era seleccionat per rebre una subvenció de la Urban Innovative Actions (UIA), un programa de la Unió Europea per finançar projectes innovadors en entorns urbans. El Vilawatt ja ha fet passes endavant i des de la UIA han volgut conèixer com està avançant el projecte. Hem parlat amb el seu director, Tim Caulfield, per saber com ha vist els avenços d'aquesta iniciativa viladecanenca.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris