Autoestima i diversitat corporal a la preadolescència

Nivell educatiu

Cicle superior de primària

Competències transversals

Autoregulació
Curiositat
Empatia

Descripció

A la primera etapa de vida, és a través del cos, on l'ésser humà es descobreix a si mateix i al món que l'envolta. És tan important la dimensió corporal de l'ésser humà que reconeix la seva sensibilitat, s'obren al gust per les coses que conformen el món. L'ésser humà, aleshores, coneix allò que l'envolta gràcies al seu cos. 

L'autoconcepte s'inicia a la infància i es va formant al llarg de la vida i amb el suport i reconeixement de les persones que envolten els infants. Amb això els serà més fàcil enfrontar situacions que els puguin aparèixer a la vida adulta. Si apreciem el nostre cos tal com és, gaudirem d’una sexualitat més plaent. Per tant, una sexualitat plaent comença amb una autoestima sana. 

En aquest taller abordarem el coneixement del cos i la sexualitat sense tabús, que permeti respectar la diversitat de cossos existents des d’una perspectiva feminista.  

Objectius

  • Respecte i acceptació de corporalitats diverses.  
  • Celebrar la diversitat corporal. 
  • Aprofitar la creativitat de la infància per ampliar imaginaris a les nostres maneres de ser i de relacionar-nos. 
  • Promoure el coneixement del propi cos com a mètode d’autocura.  
  • Relacionar la sexualitat amb el plaer i el joc.  
  • Introduir la sexualitat com un tema del qual es pot parlar amb naturalitat i respecte.  

Observacions

  • Activitat d’1 hora de duració, aproximadament. 
  • El Programa de Prevenció de les desigualtats de gènere i la LGTBI+fòbia  es posarà en contacte amb els centres que sol·licitin l’activitat a fi de tancar les dates de realització. 
  • El Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió oferirà recolzament organitzatiu en la preparació i el desenvolupament de les activitats. 
  • El cost de l’activitat corre a càrrec del Servei Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió de l’Ajuntament de Viladecans. 

N. assistents / places

Grup classe

Indicadors d'avaluació

Número de demandes realitzades. Número d’alumnat (desagregat per gènere: masculí, femení, altres) que s’ha beneficiat del taller. Grau de satisfacció de l'alumnat i de les formadores.

Programa

Programa de Prevenció de les desigualtats de gènere i la LGTBI+fòbia

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
No
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:

Organitzador

Servei se Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió: 93 566 20 00 / [email protected]

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.