UN CAMÍ PLE DE SENTITS A LA PINEDA DEL REMOLAR

Nivell educatiu

P3, P4, P5
P3
P4
P5
Cicle inicial de primària
1r de primària

Competències transversals

Curiositat

Descripció

Àmbit : Medi natural i coneixement de l'entorn.

Un camí ple de sentits és una proposta d'aprenentatge concebuda perquè els nens i les nenes descobreixin l’espai natural de la Pineda del Remolar tot experimentant la diversitat de textures que s’hi poden trobar a partir dels anomenats escenaris d’aprenentatge (Palou, J.; Fons, M.;Cela, J.; 2016),  i que, a partir del mètode vivencial, puguin identificar els elements naturals de l’espai.

El camí dels sentits vol estimular la formulació de preguntes i coneixement del medi per apendre a conviure i a saber estar en el medi natural. En aquesta activitat es proposa que els nens i les nenes es descalcin i caminin per dos camins de textures diferents que els permetrà experimentar les semblances i les diferències entre els materials. Cada material convida les persones visitants a pensar i a identificar si és un element natural propi i singular de l'espai de la Pineda del Remolar o d'altres sistemes ecològics diferents d'una pineda litoral.

El camí ple de sentits és una activitat dirigida per un educador o educadora ambiental i s'acompanya de material educatiu que afavoreix la metodologia especificada d'experimentació, vivència, formulació de preguntes i construcció d'aprenentatges a l’entorn de la Pineda el Remolar. 

Continguts:

- El coneixement de l'espai de La Pineda del Remolar des d'una perspectiva global i singular atenent als seus elements particulars i característics. 

- L'experimentació de la diversitat de sòls i la relació d'aquests amb la funció ecològica en l'espai de la Pineda del Remolar

 

Objectius

- Estimular la formulació de preguntes i coneixement del medi per apendre a conviure i a saber estar en el medi natural.

- Experimentar amb el medi per tal que els infants construeixin una relació amb el món que els envolta i amb diferents éssers vius, emfatitzant en allò sensorial, experiencial, afectiu, simbòlic i creatiu. 

Observacions

Activitat a realitzar durant tot el curs escolar. 

Durada de l’activitat: 1 hora

L'activitat es realitza a la Pineda del Remolar de l’espai natural del Remolar-Filipines i el recorregut s’inicia i acaba a la zona d’aparcament.
El desplaçament corre a càrrec de les escoles.

Dates de l'activitat

Activitat a realitzar durant tot el curs escolar.

Destinataris

Educació infantil i 1r cicle de primària

Lloc / Centres

Pineda del Remolar (Espai natural del Remolar-Filipines)

N. assistents / places

Grup classe

Indicadors d'avaluació

Nombre de sol·licituds presentades. Enquestes del professorat i dels educadors/es. La memòria de l'empresa executora.

Programa

Activitats per a la millora de l'èxit educatiu.

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
No
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
No
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:

A càrrec de

Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament: Marta Clua Puig 93 707 75 62 / [email protected]

Organitzador

Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament: Marta Clua Puig ( 93 707 75 62 / [email protected] )

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.