DESCOBREIXO EL MEU COS! Diversitats i respecte

Nivell educatiu

P3, P4, P5
P5

Competències transversals

Comunicació
Creativitat
Curiositat

Descripció

Sovint, solem associar la paraula sexualitat a relacions i pràctiques sexuals, sabent que la sexualitat es més, ja que integra elements físics, emocionals, intel·lectuals, culturals i socials, i també intervenen les emocions i els sentiments, la relació amb el cos i els seus processos. També compren l’orientació sexual, les identitats i els rols de gènere, com ens expressem corporalment i si aquesta expressió correspon amb els rols assignats històrica i culturalment al sexe assignat.  

Si partim d’una concepció global de la persona, és necessari afavorir la realització personal, la construcció de la pròpia identitat sexual, i de relacions afectives sanes. No es pot separar sexualitat i afectivitat. Al parlar de sexualitat, parlem de conceptes com: autoestima, afecte, respecte i igualtat.  

Si eduquem de manera conscient des de la infància, afavorim el desenvolupament de la persona d’una forma integral i les ajudarem a empatitzar amb les altres persones del seu entorn, a respectar-les i a respectar-se a sí mateix.

Objectius

  • Treballar la socialització de gènere.  
  • Aprendre a conèixer el propi cos i relacionar-s’hi des de l’amor, i el respecte (en tota la seva concepció) tant el propi com el de l’altre i conviure acceptant les diferències.  
  • Normalitzar les diversitats entenent que qualsevol persona ha de ser respectada.  
  • Treballar valors com: respecte, acceptació, igualtat i responsabilitat. 
  • Afavorir el suport als infants amb expressions de gènere no normatives. 

 

Observacions

  • Activitat d’1 hora de duració, aproximadament. 
  • El Programa de Prevenció de les desigualtats de gènere i la LGTBI+fòbia  es posarà en contacte amb els centres que sol·licitin l’activitat a fi de tancar les dates de realització. 
  • El Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió oferirà recolzament organitzatiu en la preparació i el desenvolupament de les activitats. 
  • El cost de l’activitat corre a càrrec del Servei Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió de l’Ajuntament de Viladecans. 

N. assistents / places

Grup classe

Indicadors d'avaluació

Número de demandes realitzades. Número d’alumnat (segregat per gènere: masculí, femení, altres) que s’ha beneficiat del taller. Grau de satisfacció de l'alumnat i de les formadores.

Programa

Programa de Prevenció de les desigualtats de gènere i la LGTBI+fòbia

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
No
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
No
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:

A càrrec de

Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió

Organitzador

Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió: 93 566 20 00 / [email protected]

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.