Les abelles, unes excel·lents indicadores de la qualitat ambiental

El 70% de la nostra alimentació té com a base les abelles i els insectes pol·linitzadors. I és que desprès de milers d'anys de coevolució, les plantes necessiten de l'activitat d'aquests insectes per existir. Per tant, si desapareixen les abelles també ho farien moltes de les plantes que sustenten la nostra alimentació. És a partir d'aquesta argumentació que a Viladecans s'ha apostat per situar amb el projecte 'Bee Happy' a les abelles i als insectes pol·linitzadors en un primer pla.

Amb un programa de conferències i activitats, la jornada 'Els pol·linitzadors i l'apicultura a les ciutats com a valors per la diversitat' organitzada des de Mel·lis ha permés abordar la temàtica en profunditat. A Viladecans, a partir d'aquesta aposta per l'apicultura urbana, se'n deriven diferents projectes com, per exemple, conèixer la qualitat ambiental de la ciutat.

Viladecans treballa a partir d'un enfocament més ampli per retornar la biodiversitat que envolta la ciutat a la vida quotidiana. El projecte 'Bee Happy' de Viladecans se suma així a altres iniciatives com els prats de papallones, basses per amfibis o la recuperació de l'oreneta cua llarga en parcs de la ciutat.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris