Resultats del cap de setmana

Repassem els resultats dels primers equips masculins i femenins dels clubs esportius de Viladecans.

BÀSQUET

• Lliga Femenina 2 nacional

Itesal Femení Alcorcon, 71 - Unilever Viladecans dishelec, 74. Bones notícies de les catalanes a la capital, que després d'una ratxa una mica complicada, connecten de nou amb el triomf i allunyen fantasmes i també marquen distància amb les locals, les setenes classificades i les que estan just per sota d'elles. A la cita, però, les de Madrid van donar molta guerra, i van començar el primer quart dominant per 21 a 15 punts. La resposta de les del Baix Llobregat va ser contundent al segon període, escurçant aquesta diferència en només un punt per marxar al descans amb molta igualtat. En el tercer temps, les de Viladecans van ser superiors i per primera vegada van acabar un quart per davant, amb cinc punts per davant. Ja en l'últim quart, tot es va tornar més renyit amb el pas endavant de les d'Alcorcón, però insuficient per treure la victòria a les catalanes que, tot i això, no aconsegueixen moure's a la taula perquè a la jornada no va haver-hi cap duel directe i les cinc primeres classificades també van fer els deures guanyant els seus respectius partits.

• Segona Catalana masculina

Vilabàsquet, 61 - Igualada, 31. Després de tres setmanes sense trobar la victòria, els nois també van allunyar fantasmes destrossant als de l'Anoia, últims classificats, per una diferència de trenta punts. Enfront tenien un equip que només havia guanyat dues cites, que és el conjunt menys anotador i el que més cistelles ha encaixat, però tot i així, no hi havia lloc per la relaxació. I així va ser. El club local va començar ferm, amb 18 punts anotats al primer quart i 17 pel segon per una doble anotació rival de sis, aspecte que va fer que al descans ja comptessin amb una còmoda avantatja de 12 punts. Ja després, els de casa s'ho van prendre amb més calma, especialment perquè els visitants només van poder sumar, en dos períodes, un total de vuit punts. Els nois es col·loquen cinquens i somien amb coses més grans.

CB Viladecans A, 69 - Vilafranca, 64. Aquests partits i aquestes gestes són les suposen un autèntic orgull i un punt d'inflexió en les temporades. Després de dos partits sense conèixer la victòria, els de Viladecans van convertir-se en un quintet d'NBA per vèncer al Vilafranca, el líder de la classificació, i l'equip més anotador de la categoria. No va ser fàcil, i els de casa es van haver d'esmerar molt, però finalment ho van aconseguir gràcies a un últim quart que van començar perdent de 7 i van acabar remuntant amb un parcial de 22-10, sumant set punts més que els del Penedès. A destacar, l'increïble actuació d'Adrià León Llopis, amb 22 punts. L'equip, amb aquest premi, es manté a la desena plaça.

FUTBOL

• Lliga El·lit masculina

Granollers, 4 - UD Viladecans, 1. El món es parava a les 16 h de la tarda del diumenge al Municipal de Granollers. Un duel a tot o res, on si algun dels dos equips guanyava, enfonsava i llençava als lleons a l'altre. Per desgràcia local, els herois van ser els del Vallès i la tragèdia, pels visitants. La primera mitja hora va ser tranquil·la, sense gols, però la tensió anava augmentant i, en el 36, un penal va significar el primer gol dels locals, que van veure com els del Baix Llobregat empataven just abans del descans amb un gol d'Akram. Però no han haver-hi ales renovades en el segon temps, ja que lluny d'animar-los, l'empat va crear inseguretats en els visitants i, en el 56, un gol en pròpia de Victor Rodriguez va tornar a avançar als del Vallès Oriental, que van marcar dos gols més per col·locar el 4-1 definitiu. Un partit amb molta tensió en què els de Viladecans van rebre cinc targetes grogues i l'expulsió d'Edgar per vermella directa. Un equip que porta el vermell a la sang, a la samarreta i que, ara, també són el fanal vermell de la classificació.

• Preferent femenina

Llerona, 3 - UD Viladecans, 1. Les de Viladecans visitaven el camp de l'equip amb pitjor ratxa del campionat, ja que feia cinc jornades que no aconseguien la victòria. De fet, tots els triomfs s'havien produït a la primera volta. Però les que van pagar els plats trencats van ser les del Baix Llobregat, que no van saber com frenar l'èmfasi local. De fet, la cita es va resoldre en els primers quinze minuts, en què les del Vallès ja s'havien posat 3-0. Després, el gol de l'honor va arribar al minut 87 gràcies a Ainhoa Vallecillos, que va maquillar el resultat però que no serveix per absolutament res, ja que de moment van penúltimes a la classificació.

Sector Montserratina, 5 - Unificación Bellvitge, 3. Triomf després de guanyar per dos gols al contrincant en un partit on hi va haver de tot. A la primera part el que va anotar el primer gol va ser Manel Marti Beltran, al minut 36, i seguidament cinc minuts després de l'inici de la segona part, el jugador Adrian Lopez Uria va anotar dos gols seguits, als minuts 50 i 51, i per si no era suficient un tercer al minut 65. El darrer gol va ser del jugador Kilian Tomas Candalija Mesa, a punt d'acabar el partit, al minut 90. Els locals respiren gràcies al segon triomf consecutiu i poc a poc posen terra de per mig amb els últims i busquen més impuls per apropar-se a la zona noble de la classificació.

• Segona Catalana femenina

Sant Esteve Sesrovires, 3 - Sector Montserratina, 3. Les noies del Sector van estar a prop de fer "tra tra" a la terra de la Rosalía, però finalment, encara que la cita no va acabar "malamente", tampoc van poder fer un partit "con altura". La trobada va començar amb un estira i arronsa constant, amb dos gols, un per porteria, al minut 4 i 7, i dos gols més, primer de les locals i després de les visitants abans del descans. En el segon temps, les de Viladecans es van avançar per primera vegada en la cita, però les de Sant Esteve van empatar a tres i així va acabar el partit. Les visitants són novenes i sumen un punt més però a la vegada els hi queda el sabor amarg de no haver pogut guanyar a un equip que només tenia dos triomfs en la classificació.

• Quarta Catalana masculina

Penya Barcelonista Sant Feliu, 1 - Athletic Viladecans, 11. Dues victòries consecutives i 18 gols en aquests partits és un balanç més que favorable per un equip que torna poc a poc a recuperar la seva millor versió possible. En el primer temps, els verds ja guanyaven 0-7, i la segona meitat, encara que una mica més relaxada, també va ser potent amb quatre gols més. L'Athletic és quart classificat.

Futbol sala

• Primera Catalana Masculina

Athletic Torre-roja, 2 - Futbol Alp, 4. Segona jornada consecutiva sense aconseguir els tres punts per un equip que ha de tornar a les bones sensacions si vol arribar a les posicions de privilegi. En la tarda de diumenge, els locals van començar molt bé, guanyant per 2-0 al descans als rivals. Però en el segon temps, els de la Cerdanya van despertar de la migdiada i van sometre als del Baix Llobregat amb un primer gol als 28 minuts i amb tres gols més en els instants finals, que van deixar glaçats als liles encara que es mantenen a la tercera plaça una setmana més.

RUGBI

• Segona Catalana femenina

Buc B, 43 - Cocodrils, 19. Males notícies per les viladecanenques de rugbi, que van ser derrotades dissabte al camp de la Foixarda després del bon resultat que havien aconseguit en el partit de la jornada anterior. La nota més positiva és que l'anotació va ser molt coral, amb quatre jugadores diferents sumant punts per les visitants. Amb aquest resultat veuen com l'equip de la Universitat de Barcelona els hi passa per davant i es queden en sisena posició.

VOLEIBOL

CV Viladecans, 1 - CV Barberà, 3. Els locals van patir la primera derrota de la temporada a mans d'un equip de la part mitja de la taula, però que es va esforçar de valent per sometre als de Viladecans per la via ràpida.

• Tercera Catalana masculina

Panteres Grogues, 0 - Magic Volei Viladecans, 3. Les liles continuen de dolç en aquesta promoció i demostrant que volen seguir escalant categories i cremant etapes a un ritme vertiginós. En els tres sets, les visitants van mostrar-se molt fiables i només en el primer van deixar que les de Barcelona s'acostessin perillosament amb un 21-25.

• Tercera catalana femenina (Fase de permanència)

Institut Montserrat Sant Gervasi, 3 - CV Viladecans, 0. Les de Viladecans deuen desitjar que s'acabi quan abans aquesta temporada, ja que no han pogut sumar encara cap victòria ni en la fase regular ni en la fase de permanència. Aquesta vegada ho van intentar i ho van posar difícil, però no van aconseguir rascar res.