Es posa en marxa "Són Especialistes", un projecte per descobrir el talent d’alumnes de 14 a 16 anys

L’Ajuntament de Viladecans, en col·laboració amb la Fundació Agbar, posa en marxa aquest curs escolar un nou projecte educatiu, anomenat "Són Especialistes", per descobrir i potenciar el talent de joves d’entre 14 i 16 anys. La iniciativa es desenvolupa en el marc de la plataforma Aulas Creativas, sota la direcció dels artistes Miguel Gallardo i Hanoch Piven, que han escollit Viladecans com a primera ciutat per posar en pràctica aquesta experiència pilot. "Són Especialistes" vol millorar l’èxit educatiu a la ciutat, un objectiu compartit per l’Ajuntament i la Fundació Agbar.

El projecte se centra en joves que tenen entre 14 i 16 anys, una edat clau en la qual els nois i les noies han de definir els seus pròxims passos acadèmics i laborals. “Són Especialistes” es basa en un model d'acompanyament educatiu, en el qual el professorat facilita el descobriment de les habilitats i talents de cadascun dels alumnes, destacant i potenciant allò que els fa únics amb l’objectiu d’ajudar-los a trobar i seguir el seu camí acadèmic i professional. 

 

El projecte arranca amb un taller motivacional i inspirador adreçat a docents i educadors dels centres d’educació secundària de la ciutat, així com a les famílies dels alumnes, que serà impartit per l’il·lustrador Miguel Gallardo i l’artista Hanoch Piven, que compten amb una destacada experiència professional en aquest camp. Posteriorment, els professors i educadors tindran a la seva disposició diferents recursos pedagògics, com materials i assessors professionals, per posar en pràctica la iniciativa entre el seu alumnat. “Són Especialistes” s’adreça també a les famílies perquè per aconseguir l’èxit educatiu és imprescindible la implicació de tota la comunitat educativa. 

 

Miguel Gallardo i Hanoch Piven col·laboren activament en Aulas Creativas (www.aulascreativas.net), una plataforma virtual que té per objectiu inspirar als educadors per ajudar-los a fomentar la creativitat a les aules i que compta amb més de 35.000 seguidors de tota Espanya y Llatinoamericà. Amb “Són Especialistes”, que forma part d’aquesta plataforma, es vol donar un pas més fomentant també el talent dels alumnes.

 

En la presentació del projecte, que s'ha fet avui a l'Institut Sales, han estat presents l'alcalde Carles Ruiz i el director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero. També han participat els equips directius i altres educadors dels centres de secundària de la ciutat, que han fet un 'tastet' del taller del projecte, dirigit per l'il·lustrador Miguel Gallardo.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris