La Ràdio Escolar Amat i Targa ja és aquí!

L'escola Amat i Targa engega el curs amb un nou recurs pedagògic: la ràdio escolar Amat i Targa.

Amb l'objectiu de millorar l'ús de la llengua, l'escola aposta per treballar diferents temes a través de la ràdio. Un petit estudi de ràdio que han muntat amb l'alumnat de cicle superior, serveix als i les nenes per explicar les notícies importants que afecten l'escola i parlar de temes que els interessen. És un recurs que tot i que està dirigit a cicle superior també poden utilitzar la resta de cursos de l'escola.

Aquest és un espai que l'alumnat valora molt bé, ja que els permet expressar-se sobre temes importants per a ells i elles i alhora permet treballar d'altres competències. Per una banda, es treballa l'expressió oral, davant del micròfon practiquen l'entonació, les pauses, el to, etc. Per tal d'assegurar-se que tothom que els sent entén el que estan dient. Per altra banda, treballen també l'expressió escrita, ja que abans de fer qualsevol notícia aquesta ha de tenir un guió ben fet i redactat per tal de donar tota la informació necessària.

Però no només s'utilitza la ràdio per a parlar de temes d'actualitat sinó que des de totes les assignatures és pot fer ús d'aquesta. Quan es treballen projectes l'alumnat pot utilitzar la ràdio per a fer alguna part d'aquest projecte o per presentar-lo a la resta de companys i companyes. De moment, ja porten tres programes i, si vols, tu també els pots escoltar a https://agora.xtec.cat/ceipamatitarga/radio-escola-amat-i-targa/.