Per celebrar Sant Joan, us proposem que feu la vostra pròpia coca de crema de Sant Joan. La recepta per fer amb infants i joves la proposa “Sortir amb nens”.
Primer farem la crema casolana i després farem la massa per fer la coca.
Comencem per la crema! Per fer-la necessitem:
- 4 rovells d’ou
- Mig litre de llet
- 125 gr. de sucre
- 40 gr. de farina fina de blat
- 1 beina de vainilla
En una cassola aboquem la llet amb la beina de vainilla i ho deixem al foc fins que bulli. Quan bulli, ho retirem del foc i ho deixem refredar una mica.
En un altre bol afegim els rovells d’ou, la farina fina de blat i el sucre i ho barregem tot fins que quedin tots els ingredients ben integrats.
Una vegada estigui tot ben remenat, anem abocant la llet a la barreja a poc a poc. Quan tota la llet estigui amb la resta dels ingredients ho tornem a deixar tot al foc, a una temperatura baixa, i anem remenant fins que espessi.
Ho traiem del foc i deixem que es refredi.
Ara fem la massa! Necessitem:
- 500 gr. de farina
- 120 ml de llet
- 10 gr. de llevat
- 10 gr. de sal
- 80 gr. de sucre
- Tres ous
- 85 gr. de mantega
- 50 gr. de pinyons i algunes cireres confitades per la cobertura
Aboquem tots els ingredients menys la mantega en un bol i els barregem, ja sigui a mà o amb un robot de cuina.
Quan quedi tot ben integrat anem afegint la mantega a poc a poc mentre continuem pastant la massa. Una vegada incorporada tota la mantega ha de quedar una massa fina i elàstica. La deixem reposar ben tapada fins que dupliqui la seva grandària.
Mentrestant, posem els pinyons a remullar. Quan la massa estigui preparada, l’estenem i l’aplanem per desgasificar-la. A continuació la deixem reposar uns 10 minuts.
Una vegada hagi passat aquest temps, aboquem la crema amb l’ajuda d’una màniga pastissera per donar-li la forma de rombes, quadrats o el que vulguem. També afegim els pinyons i la fruita confitada.
Introduïm la coca al forn a uns 190 ºC i durant 30 o 35 minuts. Després només queda servir-la i gaudir d’una bona revetlla de Sant Joan!