ACTUALITZACIÓ. Inscripció prèvia als nous ajuts de la Generalitat

Termini fins al 30 de juliol

ACTUALITZACIÓ

S'amplia el termini d' inscripció prèvia als ajuts de suport a la solvència empresarial en resposta a la COVID-19, Generalitat de Catalunya. La inscripció prèvia és obligatòria per rebre l'ajut, un cop comprovades les dades de la inscripció, el mateix formulari serà la sol·licitud de l'ajut.

S'afegeix un nou requisit: Tenir activitat econòmica en qualsevol sector d'activitat (excepte els financers). No poden inscriure's les organitzacions i els organismes extraterritorials


Aquesta convocatòria consisteix en un ajut per afavorir el manteniment de l'activitat econòmica i pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia.

Els col·lectius beneficiaris d'aquest ajut seran persones empresàries o professionals, empreses, grups d'empreses de consolidació fiscal, societats civils i entitats en atribució de rendes (comunitats de béns, herències jacents i altres entitats sense personalitat jurídica).

  • Els requisits que han de complir són:

* Que realitzin alguna de les activitats econòmiques incloses en la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE) Llistat CNAES

* Que hagin realitzat i declarat, o bé que s'hagi comprovat per part de l'Administració, aquesta activitat durant el 2019 i el 2020, i que la continuïn exercint en l'actualitat, i que es trobin en alguna de les següents situacions:

  • Que el volum d'operacions anual declarat o comprovat per l'Administració, en l'Impost sobre el Valor Afegit o altre tribut indirecte equivalent en el 2020, hagi experimentat un descens de més d'un 30% respecte al 2019.

S'hi entenen incloses les comunitats de béns i les societats civils.

En cas d'empresari o professional que declari per règim d'estimació directa a IRPF aplicant el règim especial del recàrrec d'equivalència a l'IVA, o bé pels que facin operacions no subjectes o exemptes d'IVA determinaran el descens mitjançant els ingressos íntegres fiscalment computables declarats en les presentacions corresponents a l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, l'Impost de Societats (IS) o l'Impost de la Renda per a No Residents (IRNR) en el seu cas corresponent.

  • Que apliquin el règim d'estimació objectiva en l'IRPF. S'han d'acollir a aquesta modalitat totes les persones treballadores autònomes que en l'any 2019 i/o 2020 hagin tributat pel règim d'estimació objectiva (mòduls) per l'activitat que sol·liciten l'ajut independentment del règim de tributació que tinguin en el moment de sol·licitar l'ajut i amb independència que dugui a terme altres activitats a les quals resulti d'aplicació el règim d'estimació directa.
  • Que siguin grups consolidats que tributin en l'Impost sobre Societats en el règim de tributació consolidada i acreditin un descens de l'activitat del grup de més del 30% en el 2020 respecte del 2019, considerant la suma de tots els volums d'operacions de les entitats que conformen el grup.
  • Imports màxims dels ajuts:
  • Si es tributa per mòduls es pot rebre fins a 3.000 €
  • La resta d'empreses i professionals podran rebre entre 4.000 i 200.000 €
  • Despeses subvencionables:
  • deutes i pagaments a proveïdors
  • altres creditors, financers o no financers
  • així com els costos fixos (no salarials) incorreguts pendents de pagament, sempre que aquests hagin meritat entre l'1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i procedeixen de contractes anteriors al 13 de març de 2021, satisfent en primer lloc els pagaments a proveïdors, per Ordre d'antiguitat i, si escau, es reduirà el nominal del deute bancari, prioritzant el deute amb aval públic.
  • El termini per presentar la sol·licitud és del 21 de juliol a les 9:00 h fins al 30 de juliol a les 15:00 h.

Feu clic en el següent enllaç per accedir a la web de la Generalitat. Des d'aquest mateix enllaç també podreu accedir a la tramitació de la Inscripció:  

Per qualsevol consultacontacteu amb: 

VILADECANS ATENCIÓ A LES EMPRESES (VAE),

Telèfon: 936 352 996 Email: [email protected]