Ecoindústria, economia circular al Delta del Llobregat

L’economia circular es basa en millorar els resultats econòmics de les empreses, aprofitant els recursos al màxim i reduint la generació de residus al mínim, amb un impacte ambiental i social positiu.

Els ajuntaments de Viladecans, Gavà, El Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, juntament amb la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, impulsen aquest projecte que convida les empreses a iniciar un procés de transformació cap a l’economia circular i la simbiosi industrial.

Ecoindústria ofereix anualment a les empreses del territori un Cicle de Tallers de Capacitació en matèria d’Economia Circular, i processos d’assessorament i acompanyament per abordar aquest procés de canvi amb la definició d’un full de ruta que respongui a les necessitats, objectius i oportunitats empresarials i orienti la implementació de projectes sostenibles.

Per desenvolupar aquestes accions comptem amb experts en Economia Circular i models de negoci sostenibles, i no tenen cap cost per a les empreses participants.

Durant els propers mesos de setembre-octubre es realitzarà un Cicle de 4 tallers, cadascú té una durada de 4h, repartides en dos sessions online, i s’abordaran els temes amb una part expositiva i una altra de caràcter pràctic on es tractarà de forma específica l’aplicabilitat dels conceptes presentats a les iniciatives empresarials assistents.

Els processos d’assessorament es realitzaran entre els mesos de setembre i desembre, són processos totalment individualitzats i adaptats a la casuística i oportunitats de cada empresa, i tenen una durada de 14h. repartides en diferents sessions de treball entre experts i empresa. Inclou informació i recerca d’ajuts i subvencions en la implementació  dels projectes, prenent especial atenció al fons europeu de recuperació, Next Generation EU.

Més informació sobre els tallers de formació i els processos d’assessorament aquí:

Formació: https://ecoindustria.net/formacio-2/

Assessorament: https://ecoindustria.net/assessoraments/

Per a qualsevol consulta o informació addicional podeu adreçar-vos a Silvia González,del Servei d’ Empresa i Innovació de l’ Ajuntament de Viladecans, enviant un email a  vila[email protected] o trucant al 936351800