Convocatòria d’ajuts a plans d’innovació i sostenibilitat a la indústria manufacturera.

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) ha publicat la convocatòria de concessió d’ajuts a plans d’innovació i sostenibilitat en l’àmbit de la indústria manufacturera.

Amb aquesta línia d’ajuts finançats amb fons Next Generation EU i emmarcat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, es vol impulsar el desenvolupament i implementació de plans d’innovació i sostenibilitat a les empreses industrials mitjançant l’execució de projectes d’investigació industrial, desenvolupament tecnològic, innovació de processos així com inversions orientades a la sostenibilitat mitjançant la eficiència energètica i la protecció ambiental.

Les actuacions finançades hauran d’executar-se des de l’endemà de la presentació de la sol·licitud fins a un termini màxim de 24 mesos comptats des de la data de resolució de la concessió. 

Els ajuts concedits podran tenir dues modalitats: En forma de préstec o d’una combinació de préstecs (sense interessos) i subvencions, en aquest últim cas podria arribar a cobrir fins el 80% del projecte en funció de la tipologia d’empresa.

 

1) Recerca, Desenvolupament i Innovació:  

  • Recerca industrial: Estudis que puguin ser útils per desenvolupar nous productes, processos o serveis o que millorin els existents.
  • Projectes de desenvolupament experimental: Adquisició, combinació, configuració i utilització de coneixements i tècniques existents per l’elaboració de plans i estructures o dissenys de productes. 
  • Projectes d’innovació en matèria d’organització: Aplicació d’un nou model organitzatiu a les pràctiques comercials, l’organització del centre de treball o les relacions exteriors. 
  • Projectes d’innovació en matèria de processos: Aplicació d’un mètode de producció o subministrament nou o millorat. 

2) Línia d’Innovació en Sostenibilitat i Eficiència Energètica: 

  • Inversions amb caràcter innovador destinades a la protecció del medi ambient que compleixen amb almenys una de les següents condicions: 
    • Inversions que permetin a l’entitat incrementar el nivell de protecció del medi ambient derivat de les seves activitats superant les normes de la UE;
    • Inversions que permetin a l’entitat incrementar el nivell de protecció del medi ambient derivat de les seves activitats en absència de normes de la UE. 
    • Inversions amb caràcter innovador en mesures d’estalvi energètic o energies renovables. 

 

La data límit per presentar sol·licitud és el 26 d’agost de 2021

Es pot consultar les bases de la subvenció fent clic aquí

Les sol·licituds es realitzaran al Portal d’Ajuts del Ministeri d’indústria, comerç i turisme fent clic aquí.

Us recordem que des de l’Oficina Local d’Ajuts Empresarial de Viladecans us donem suport en la elaboració dels plans de treball i sol·licituds d’aquest i de totes les noves línies de subvenció que s’aniran publicant.

Us recomanem començar a treballar el més aviat possible els vostres projectes per tal de poder tenir-los molt avançats abans de les dates de publicació. Si aquest és el cas, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us donarem el suport tècnic necessari per la seva elaboració.

Viladecans Atenció a les Empreses

Al centre Can Calderon,

Carrer Andorra, 64
08840 Viladecans

Per a ser atès de manera presencial, cal demanar cita prèvia

Horari: 
De dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h, i dimarts i dijous, de 16.00 a 18.00 h (excepte juliol, agost i setembre)
Telèfon: 
936 352 996