Noves ajudes per a la contractació de majors de 30 anys

Reactivem Viladecans - Mesura 5

A través del programa d'inserció laboral 30 Plus, l'Ajuntament ofereix ajudes econòmiques a empreses per contractar per un mínim de sis mesos a persones majors de 30 anys de Viladecans registrades en les llistes de l'atur. La convocatòria de les noves ajudes està pendent de la imminent concessió del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Nou mesos de suport al salari

L'ajuda oferta equival al salari mínim professional per un període de fins a nou mesos, per la qual cosa el suport econòmic pot arribar gairebé als deu mil euros per contracte. Per optar a la subvenció és necessari que els contractes siguin, com a mínim, de 20 hores setmanals. Més enllà de la gestió de la subvenció, el centre municipal Can Calderon també fa costat a les empreses en el procés de selecció per competències a partir dels perfils registrats en la seva borsa d'ocupació. A més, les persones contractades reben una formació competencial i compten amb orientació i acompanyament per promoure l'èxit de la inserció laboral. En l'última edició, a cavall dels anys 2020 i 2021, el 75% de les 25 empreses que es van sumar a l'ajuda eren de la ciutat i la resta, d'altres municipis, realitzant un total de 30 contractacions (56% dones i 44% homes). 

Des que es va iniciar el programa s'han invertit un total de 897.161,12€, propiciant un total de 165 contractacions en 135 empreses i resultant una quarta part d'aquestes contractes en indefinits.

Així ho veu R&R Advocats

Hem parlat amb R&R Advocats per conèixer la seva experiència.

Marina Requena Gerente de l'empresa (a la dreta de la foto): "Una conocida me habló del proyecto y pensé que era una buena opción. Nos hicieron una preselección de currículums y hemos tenido un acompañamiento muy bueno, además del apoyo económico que supone". 

Beatriz Ortiz Contratada a través de 30 Plus (a l'esquerra): "Llevaba tiempo en paro y el 30 Plus ha sido una alegría. Me apunté a la oferta de la bolsa Xaloc, hice entrevistas y fui seleccionada. Me he sentido muy acogida por la empresa y por Can Calderon."