10 joves entren a formar part de l'Ajuntament

Il·lusió, ganes, molta empenta i una formació professional ben sòlida! Aquest és el perfil del grup de 10 joves de fins a 30 anys que a partir d’avui entra a treballar a l’equip municipal. Totes elles i ells acompanyaran a la plantilla habitual entre sis mesos i un any gràcies als programes Garantia Juvenil , cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i el programa Labora Jove per a universitaris, fruit de la mesura 7 del Pla Reactivem Viladecans 2021. Els seus nous tutors i tutores i la tinenta d'alcalde de Formació i ocupació, Rosa Cañisá, els han donat la benvinguda a Can Calderon. Cañisa ha destacat que aquest temps que passin a l'Ajuntament ha de servir com a aprenentatge bilateral i que ha de ser una porta d'entrada per tirar endavant els seus projectes professionals. 

Entre les noves incorporacions hi ha perfils tan diversos com psicòlegs, economistes, tècnics en comunicació i turisme, informàtics i administratius. A tots ells i elles se’ls ofereix una de les seves primeres experiències laborals en relació amb la seva formació professional o universitària. A més, comptaran amb una formació transversal i un acompanyament personalitzat de la mà del departament on treballin i del servei d’Ocupació i Formació de Can Calderon i hauran d’assistir a tallers sobre prevenció de Riscos Laborals, Igualtat de gènere i Orientació laboral.

L'Axel, el Javier i l'Elena

Il·lusió per començar una carrera professional

L'Axel, el Javier i l'Helena són tres dels joves que avui han començat la seva experiència laboral. Hem parlat amb ells perquè ens expliquin que n'esperen. 

En Javier, informàtic, és el segon any que es presenta a la convocatòria i aquesta vegada ha estat tot un èxit. De fet, ell espera "una oportunitat per expandir coneixement" però també per fer un pas en el currículum i vida laboral. 

L'Axel, economista, diu que "aquesta és una oportunitat única" donat que no ha pogut tenir experiència prèvia en el seu àmbit i així pot millorar la feina d'atenció al públic que estava fent fins al moment. 

Per la seva banda, l'Helena, ha acabat ara un màster de programes d'entreteniment i de la seva estada espera "guanyar una major confiança en l'entorn laboral" que li permeti començar amb força la seva carrera. 

Podeu veure els testimonials a Instagram