El Govern prorroga els ajuts fins al 28 de febrer

El Govern prorroga els ERTO, les ajudes per a autònoms, el pla MECUIDA, les del sector cultural i les de fixos discontinus fins al 28 de febrer.

Els ERTO

Es prorrogaran de manera automàtica durant el mes d'octubre i amb les mateixes exoneracions que al setembre.

Les empreses que vulguin mantenir-los a partir de novembre hauran de presentar una nova sol·licitud abans del 15 d'octubre.

Les persones afectades per aquests ERTO podran continuar accedint a l'atur sense tenir el mínim cotitzat. En qualsevol cas, tots els treballadors afectats per qualsevol de les seves variants cobraran de prestació el 70% de la seva base reguladora.

A partir de l'1 de novembre canviaran les exoneracions en les quotes de la Seguretat Social. Per a aquelles empreses que hagin de cancel·lar del tot la seva activitat per noves mesures sanitàries, els ERTO d'impediment, seran del 100% ja siguin grans o petites.

En la resta dels ERTO, ja siguin els de limitacions (que vegin restringida la seva activitat però no anul·lada del tot) o els ETOP o de força major en el cas d'empreses especialment protegides, les exoneracions baixen a priori.

Pla Mecuida

El Pla Mecuida permet que els qui no puguin treballar perquè hagin de cuidar de menors, majors o persones dependents, ja sigui el cònjuge o parella de fet o familiars fins a segon grau, i treballin com a assalariats, tenen dret al fet que l'empresa adapti o redueixi la seva jornada, fins i tot fins al 100%. La reducció de jornada implicarà la reducció de sou en la mateixa proporció.

Autònoms

Es mantenen els quatre diferents tipus d'ajudes.

  • Per cessament d'activitat ordinari compatible amb l'activitat.
  • Per baixos ingressos.
  • Per suspensió d'activitat per les mesures sanitàries.
  • Per a treballadors de temporada.

Es manté el subsidi per a aquells que hagin de tancar els seus negocis per decisions administratives i les ajudes a autònoms de temporada.

També es prorroga fins al 28 de febrer la prestació extraordinària de desocupació per a artistes, la dels tècnics i auxiliars de la cultura i la de treballadors dels toros. A més de les dels fixos-discontinus.

Si vols més informació sobre les condicions d'aquestes ajudes fes clic en el vinculo: Reial decret llei 18/2021, de 28 de setembre