Viladecans torna a ser medieval tot un cap de setmana

La quinzena edició del Mercat Medieval, organitzada per la Xarxa Comercial de Viladecans amb el suport de l’Ajuntament, se celebra aquest cap de setmana –divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 de novembre– als carrers del Barri Antic i l’Eixample. Durant tres dies, el Barri Antic i el carrer Doctor Reig seran l'epicentre de cercaviles, activitats familiars i parades d'alimentació, artesania i altres productes per començar a fer les compres per Nadal. No hi faltarà el Gran Sopar Medieval per viure una experiència culinària molt especial, ni tampoc les visites teatralitzades per conèixer com era la vida segles enrere i quins vestigis té la ciutat d'aquella època.

És ja tradició que, abans d’entrar de ple en l’ambient nadalenc, Viladecans s’ompli per uns dies de motius medievals i retorni al passat amb les parades d’artesans i de comerciants que ofereixen els seus productes, i també amb activitats lúdiques perquè gaudeixin els més petits de la família i espectacles itinerants.

Una cercavila inaugurarà el Mercat Medieval, el divendres a les 18 hores. Una hora abans, però, al carrer del Sol, als jardins de Magdalena Modolell i al carrer de Sant Joan ja hauran començat les activitats infantils. Al carrer del Sol hi haurà jocs gegants medievals de fusta, als jardins de Magdalena Modolell una escola de cavallers i atraccions sostenibles, i al carrer Sant Joan s’instal·larà tot un campament medieval i un taller d’escuts, espases i corones. Ja a les 20 hores, per a tots els públics, tindrà lloc un espectacle nocturn amb malabars de llum, foc i pirotècnia.

El dissabte es repetiran les activitats al llarg de tota la jornada i se celebraran espectacles itinerants a càrrec de Ghawazee (dança oriental), La Cirquestra (música i malabars) i Caravan Espectacle (espectacle de circ teatre). A més, a les 12.30 i a les 17 se celebraran unes visites teatralitzades, a càrrec d’una companyia d’actors, que ens submergiran en la història i secrets fabulosos de la vila. Acompanyats de diversos personatges de l’època, recorreran els carrers per conèixer la història i els secrets de Viladecans. A les 19 hores, una cercavila de llum, el Gran Sopar medieval i l’espectacle de foc El ritual de Farralis tancaran la jornada. El diumenge, els ciutadans i ciutadanes de Viladecans i els visitants tindran l’oportunitat de gaudir de les mateixes activitats, excepte les que van tancar les dues primeres jornades.

Coneix tot el programa a la web del Mercat Medieval