Canvis en el servei de bus per millorar la puntualitat

Menys freqüència a les línies E80, E86 i E98

Des d'aquest dilluns 10 de gener, s’ha modificat el servei de les línies interurbanes d’autobús exprés E80, E86 i E98, que uneixen Viladecans amb Barcelona, a causa dels problemes amb la flota de la nova empresa que gestiona des de fa pocs dies el servei (Avanza Baix). Provisionalment, tant l’E80 com l’E86 han vist rebaixada la seva freqüència de pas a 30 minuts, mentre que l’E98 passa ara cada 15 minuts en l’hora punta del matí. Així mateix, la línia exprés E97 de Castelldefels a Barcelona ha estat suprimida.

Avanza Baix apunta que s’ha vist obligada a prendre aquesta un solució provisional per fer front a un dèficit de manteniment i conservació de part de la flota de vehicles subrogada de  l’anterior operadora, de la qual se’n va fer càrrec el 26 de desembre. A partir  d’aquest pla de xoc preveu garantir la fiabilitat de tot el servei de bus a la zona Delta fins que les actuacions d'adequació de la flota estiguin finalitzades el 31 de gener. 

Els ajuntaments de Castelldefels, Gavà i Viladecans -que ja havien reclamat que se solucionessin els problemes de freqüència dels autobusos dels darrers dies- han insistit tant a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que gestiona el servei, com a Avanza Baix que la situació actual es normalitzi el més aviat possible i els busos puguin tornar a funcionar al 100 %. 

Al llarg del 2022 l’empresa també preveu la incorporació de 136 vehicles nous oferint millors prestacions per a les persones usuàries i menors emissions ambientals. I és que la nova concessió preveu la millora del servei fins al 2024 amb noves línies tant diürnes com nocturnes.

Consulta el fulletó informatiu publicat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona