Nou espai de treball compartit per a les entitats

Aquest dissabte s'ha celebrat la primera sessió del Laboratori d'Innovació Associativa, un nou projecte de treball compartit per a entitats que es farà anualment i que, com no podia ser d'una altra manera, la seva primera cita ha estat a l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso. 

Les entitats representen una part molt important de la vitalitat de Viladecans. La feina desinteressada de moltes persones és el que els dona la seva força, però la COVID va suposar un fre a la seva activitat i això va treure a la llum també els problemes que es poden presentar per implicar persones en la gestió i en el suport associatiu. 

Donada aquesta situació l'Ajuntament ha impulsat aquest projecte per donar una empenta i ajudar-les a tornar a connectar amb la gent i adaptar les seves propostes a l'evolució social.

Així ,el laboratori busca ajudar a potenciar la visibilitat i la tasca que fan aquestes entitats, alhora que fomenta la motivació i dona eines per continuar amb la seva tasca. És a dir, acompanyar-les i recolzar-les per reformular els seus serveis i així atraure nous perfils. 

Per començar la jornada i trencar el gel entre les entitats Martí Soler ha iniciat l'acte amb un taller de percussió. Un taller amb un missatge de poder del grup i del treball en xarxa per crear i generar projectes amb més repercussió. 

També s'ha realitzat un segon taller anomenat "Construint projectes", a càrrec d'Oriol Ripoll. Ha estat un taller dinàmic en què l'objectiu ha estat potenciar la innovació i fomentar el treball en xarxa. 

La sessió ha estat un èxit i ha tingut molt bona acollida, han assistit més de 50 persones. "Jornades com aquesta són molt importants per crear cohesió , tot i que l'objectiu final és que es coneguin i que cooperin entre les entitats, perquè hi ha una clara necessitat de compartir" - explica Gisela Navarro, tinenta d'alcalde.  

 

Pedro Navarro

Pedro Navarro García

La jornada d'avui ens ha servit per conèixer-nos, però sobretot per saber que pot haver-hi una relació entre nosaltres. La suma de totes les entitats és la força i el moviment de Viladecans. Les idees que han sortit han sigut molt constructives, i sobretot la empatia que hem tingut entre totes les entitats, és molt probable que comencem a treballar ajudant-nos" - Pedro Navarro, Secretari del Classic club de Viladecans 

 

 

Amanda Rodríguez

Amanda Rodríguez Torondel

"M'esperava una xerrada, però ha sigut molt més. Fins i tot hem pensat en projectes futurs que pensem portar a terme. Valoro molt positivament l'experiència, en el nostre cas, sortim d'aqui amb moltes idees de creixement, com la col·laboració amb altres entitats" - Amanda Rodríguez, vicepresidenta de l'associació El dado dorado.