Arrenca el pilot Darrera Milla Viladecans!

La primavera dona el tret de sortida al pilot Darrera Milla Viladecans, un pilot liderat per l'Ajuntament de Viladecans que impulsa el consum de producte de proximitat i una distribució sostenible del producte fresc alimentari de km0 del Parc Agrari del Baix Llobregat, així com la distribució de producte sec i de begudes amb 0 emissions de CO2.

El pilot es desenvolupa amb la col·laboració de diferents agents: proveïdors d'alimentació i begudes, producte sec i producte fresc (fruites i verdures); l'operador logístic encarregat de l'organització, gestió i control dels processos, d'emmagatzematge, preparació de comandes, transport i distribució de les mercaderies; i els clients, en aquest cas del sector HORECA, restaurants, bars, cafeteries, hotels, pastisseries, càtering i botigues de conveniència.

L'operador Washa Logistics, guanyador de la licitació publicada per l'Ajuntament de Viladecans, té una amplia experiència en serveis de darrera milla en entorns urbans per productors, proveïdors i/o distribuïdors del sector alimentació pel canal Horeca.

Whasha Logístics realitzarà el servei de distribució mitjançant vehicles elèctrics lleugers i des d’un magatzem urbà ubicat a Viladecans. Comença aquest mes d'abril i la previsió és anar creixent de manera sostinguda tant en nombre de proveïdors com en volum de comandes, fins al mes de juny quan s'avaluaran les accions i les dades recollides a la plataforma logística que fonamenta el servei.

La col·laboració de tots els agents participants en el pilot permetrà apropar-nos amb més facilitat als resultats desitjats: 

• Explorar i aconseguir solucions als reptes derivats de la Darrera Milla i treballar per la sostenibilitat, reduint la congestió a Viladecans, estalviant emissions de Co2 i millorant la qualitat de vida dels ciutadans mitjançant la ubicació de l’operativa en un magatzem urbà, amb tecnologia d’optimització de rutes i el transport de la mercaderia amb vehicles lleugers i elèctrics,
• Millor eficiència de la logística: facilitar la gestió de comandes entre proveïdors i clients,
• Millora en la digitalització dels processos per a proveïdors, clients i operador logístic.
• Afavorir el consum de proximitat al canal HORECA com a mecanisme per retallar les distàncies entre producció i consum, incidint positivament en la competitivitat del nostre teixit econòmic local.
• Obtenir resultats d'analítica i reporting de les activitats derivades del pilot mitjançant indicadors de valor: % reducció de C02, total kg de mercaderia entregada, nombre d'incidències detectades, etc.

A partir de les accions, dades i resultats que es derivin del pilot, la intenció és facilitar la seva transferibilitat a altres ciutats i treballar per la implementació del model de negoci Darrera Milla Viladecans Km0 una vegada finalitzi el pilot el mes de juny, de manera que el projecte evolucioni cap a un model de negoci de darrera milla consolidat i sostenible en el temps.

Aquest projecte s'emmarca en l'àmbit de transició ecològica i promoció de la ciutat i s'alinea en l’acompliment dels reptes i objectius de l’estratègia Viladecans 2030  amb les següents missions:

- Fer de Viladecans una ciutat climàticament neutra transformant el model de mobilitat i reduint les emissions de C02.
- Divulgar i conscienciar respecte al concepte de Transició Ecològica a la ciutadania, al teixit econòmic i a la mateixa administració.
- Desenvolupar projectes de manera sostenible i responsable.
- Reduir els impactes ambientals derivats de l'última milla de la distribució de mercaderies.

Aquest projecte es porta a terme amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el marc del Pla ApropAMB, i els fons europeus Next Generation impulsats pel Govern de l’Estat.

CONEIXES LA NEWSLETTER D'EMPRESA?

Inscriu-te i  t'enviarem informació i novetats empresarials d'interès per les empreses, accions formatives i de suport adreçades al teixit econòmic local així com jornades, activitats i trobades de networking.