ACTIVITAT A MIDA

Nivell educatiu

3r de primària
4t de primària
Cicle superior de primària
5è de primària
6è de primària
1r i 2n d'ESO
1r d'ESO
2n d'ESO
3r i 4t d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO
Cicles formatius

Descripció

Aquesta activitat consisteix en intervencions a les aules, a demanda del professorat, que hagi detectat al seu grup classe conflictes  o situacions que creu que es mereixen una intervenció especial en relació amb la igualtat de gènere, la diversitat afectiva-sexual, el antiracisme i les capacitats diverses.

Aquestes intervencions seran fetes per una entitat especialitzada en el foment de la transformació tant individual com grupal amb una perspectiva de gènere, feminista, antiracista i inclusiva.  Quan els tutors, identifiquen a les seves aules mals tractes o conflictes per qüestió de gènere, diversitat sexual o raça poden posar-se en contacte amb el Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió, per tal d'acordar una intervenció conjunta per treballar els conflictes puntuals que puguin sorgir, o comportaments i actituds violentes, abusives i/o poc equitatives que es donen de manera recurrent a l'aula. 

Des del Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió es contractarà el servei d'una entitat especialitzada per tal de poder abordar els conflictes des d'una perspectiva inclusiva, equitativa, justa i lliure de masclismes. 

Objectius

Treballar els conflictes que puguin sorgir a les aules en relació amb la igualtat de gènere, diversitat sexual i afectiva, el antiracisme i les capacitats diverses per tal de donar al jovent estratègies, eines, recursos i alternatives per no perpetuar els models de relacions que ens perjudiquen, són abusius i poc inclusius. 

Observacions

  • Activitat de 2 hores de duració, aproximadament. La duració de l'activitat depèn de cada intervenció. Es poden fer vàries sessions si la intervenció ho requereix. 
  • El Programa d’Igualtat es posarà en contacte amb els centres que sol·licitin l’activitat a fi de tancar les dates de realització.
  • El Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusióoferirà suport organitzatiu en la preparació i el desenvolupament de les activitats.
  • El cost de l’activitat va a càrrec del Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió de l’Ajuntament de Viladecans.

Dates de l'activitat

Durant el curs escolar

Destinataris

alumnat de primària, d'ESO i cicles formatius

Lloc / Centres

Centres Educatius de primària i secundaria

N. assistents / places

GRUP CLASSE

Indicadors d'avaluació

- Nombre de demandes fetes - Nombre d'alumnes (desagregat per gènere: masculí, femení, altres) que s’ha beneficiat del taller. - Grau de satisfacció de l'alumnat, els tutors i de les formadores.

Programa

Programa de prevenció, sensibilització, detecció i intervenció: un model integral per afrontar les desigualtats de gènere i LGBTI+ amb joves

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:

A càrrec de

Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió

Organitzador

Servei de Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió: 93 566 20 00 / [email protected]

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.