Viladecans viu la primera edició de la Fira de Ciències

En el marc del programa “Ciència a Viladecans. Cientifica’t!”, el passat 15 de maig al matí es va dur a terme la primera edició de la Fira de Ciències dels centres educatius de la ciutat.

Aquesta fira pretén apropar a tota la ciutadania aquelles experiències científiques i tecnològiques que els centres educatius de secundària realitzen dins l’aula i que, fins ara, només s’exposaven per als mateixos companys o per a l’alumnat de 6è de primària de les escoles adscrites.

Amb la voluntat d’acostar la ciència i la tecnologia a la ciutadania, l’Institut de Sales, l’Institut Josefina Castellví, l’Escola Goar i el Col·legi Sagrada Família van resentar, a la plaça de la Vila i voltants, 18 experiències de camps tan diversos com la biologia, la química, la robòtica, les ciències de l’esport o la psicologia del consumidor. A més, l’explicació de les experiències també podia ser en anglès.

L’alumnat expositor, a més de rebre la visita dels vianants que passaven per la zona, van tenir l’oportunitat de comptar amb 50 alumnes de l’Escola El Garrofer, que van poder gaudir d’un matí científic a l’aire lliure.

El projecte aporta aprenentatges i competències per a tothom, per una banda, els visitants s’emporten més coneixement científic i tecnològic cap a casa i, per l’altra, l’alumnat que presenta posa en pràctica la seva comunicació oral i també els coneixements científics apresos al llarg del curs.