Més controls de patinets i bicis

Per a reforçar el civisme i la convivència

El creixement d'usuaris que trien el vehicle elèctric com a habitual mitjà de transport i, per tant, la proliferació de noves actituds incorrectes a l'hora d'utilitzar-los, han provocat que la percepció ciutadana posi el focus en la repercussió incívica que aquestes poden arribar a ocasionar.

Per aquest motiu, la Policia Local ha intensificat en els últims anys el control de patinets elèctrics i de bicicletes, tant en la seva activitat rutinària com en campanyes específiques. L'última d'elles va tenir lloc el mes de maig passat, on es van interposar 48 denúncies al llarg de la setmana que va estar activa. A més, el 60 % d'elles es van efectuar per circular en espais prohibits.

Sancions a part, l'Ajuntament ha reforçat la senyalització en la zona peatonal del centre per a recordar als usuaris que no pot circular-se per aquesta en patinet ni bicicleta, així com per les voreres, a excepció dels carrils bici. A Viladecans, hi ha una vintena de quilòmetres d'ells en el seu nucli urbà i altres 42 km distribuïts al llarg de la ciutat, amb una velocitat limitada a 30 km/h per a afavorir la convivència de tots els vehicles per la calçada.