Política privacitat Dispositius Personals de Gravació (Policia Local)

POLÍTICA DE PRIVACITAT DEL SISTEMA

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Aquest tractament és responsabilitat de l’Ajuntament de Viladecans.

FINALITAT I BASE LEGÍTIMA DELS TRACTAMENTS DE DADES, I TEMPS DE CONSERVACIÓ DE LES DADES

Els tractaments de dades que es pot portar a terme a partir de la captació d’imatges són:

Únicament es tractaran les imatges i sons captats pels dispositius personals de gravació, així com les dades de sanció administrativa o penal derivades de les actuacions detectades.

En cap cas es duran a terme decisions automatitzades a partir de les dades personals, excepte de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables.

BASE LEGÍTIMA

La base que legitima aquest tractament és l'exercici de competències pròpies de les policies locals, d’acord amb Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, i l’article 282 de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

CESSIÓ O COMUNICACIÓ DE DADES A TERCERS

El tractament de dades personals pot requerir accés i tractament de dades per part d'entitats que prestin serveis relacionats amb el tractament de dades, que s'han de limitar a fer-ne aquest tractament i que es consideraran "encarregats de tractament".

Fora d'aquesta situació, l’Ajuntament de Viladecans podria comunicar dades per a la gestió de les actuacions corresponents a:

  • Jutjats i tribunals de Justícia.
  • Advocats i procuradors.
  • Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona.

Les dades es podran comunicar a altres tercers (cossos de seguretat, autoritats públiques competents i altres entitats) de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada moment.

TRANSFERÈNCIA INTERNACIONAL DE DADES

No es podran transferir dades a un tercer país que estigui fora de l'Espai Econòmic Europeu (EEE) o a un país que no prevegi un nivell adequat de protecció de dades, tal com estableixen els articles 44 a 46 del RGPD.

  • Es podran transferir dades a països els quals la Comissió Europea hagi declarat que proporcionen un nivell de protecció equiparable a l'europeu.
  • En absència d'aquesta declaració d'adequació, s'han signat clàusules contractuals tipus aprovades per la Comissió Europea.

TEMPS DE CONSERVACIÓ

Els enregistraments seran eliminats automàticament en el termini d’un mes des de la seva captació, excepte que estiguin relacionats amb infraccions penals o administratives greus o molt greus en matèria de seguretat ciutadana, amb recerca policial en curs o amb un procediment judicial o administratiu obert. En aquests casos es mantindran als dispositius de conservació de les imatges a disposició de l’autoritat judicial o administrativa llevat que disposin el contrari.

EXERCICI DELS DRETS

En qualsevol moment podeu sol·licitar i obtenir informació de com i per què s'estan tractant les vostres dades personals. Podeu exercir els drets següents:

  • Accés: sol·licitar quines dades es tracten i l'ús que se'n fa.
  • Rectificació: sol·licitar la modificació o rectificació de dades inexactes.
  • Supressió: sol·licitar que les dades s'eliminin i que no es tractin més enllà de la conservació exigida per llei.
  • Limitació en el tractament: sol·licitar que les dades es conservin per necessitats legals.
  • Oposició a un tractament: sol·licitar que no es faci un ús concret de les vostres dades.

Per exercir els vostres drets, podeu fer un escrit, indicant quin dret voleu exercir (accés, rectificació, supressió, limitació en el tractament o oposició), adreçat al Delegat de Protecció de Dades a l’adreça següent: C. Jaume Abril, núm. 2, 08840 Viladecans.

INFORMACIÓ ADICIONAL SOBRE EL TRACTAMENT DE DADES PERSONALS

Per obtenir més informació sobre els tractaments de dades personals que es porten a terme, disposeu de tota la informació a la Política de Privacitat de dades Personals al lloc web de l’Ajuntament de Viladecans.

PRESENTACIÓ DE RECLAMACIONS

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades és l'organisme supervisor que vetlla pel compliment de la legislació de protecció de dades a l'Administració pública catalana. Si considereu que s'ha incomplert algun dels preceptes establerts en aquesta normativa, us hi podeu dirigir per tal d'interposar-hi una reclamació.

Comparteix
Opina