Academia Plant-for-the-Planet

Nivell educatiu

1r i 2n d'ESO

Competències transversals

Curiositat

Descripció

Aquestes activitats participatives, de forma general, treballen la crisi climàtica, una temàtica que entra dins del currículum escolar. Els educadors de la Fundació Plant-for-the-Planet es deplacen al centre escolar i durant aproximadament 2 hores treballen amb els alumes: el canvi climàtic, la distribució mundial dels recursos, l'oratòria i la responsabilitat ambiental. 

En acabar es fa una plantació a l'aula, on cada alumne s'endurà un test amb una planta autòctona a casa i també se'ls regala una samarreta.

Aquestes activitats, un cop dutes a terme tenen una continuïtat, ja que s'anima als participants a assistir de forma gratuïta a 8 sessions formatives, fora de l'horari escolar, on es donarà forma a projectes de millora ambiental que tindran un impacte local i que ajuden el jovent a vincular-se amb el municipi.

Observacions

És necessari que l'aula disposi d’una pantalla digital, o projector i ordinador.

Dates de l'activitat

Des del setembre fins al desembre de 2024

Destinataris

Aquesta activitat està adreçada a tots els alumnes de 1r i 2n d’ESO dels centres Goar, Josefina Castellví, Sales i Miramar.

Lloc / Centres

Centres educatius

N. assistents / places

30

Indicadors d'avaluació

Es valora l’aprenentatge sobre el canvi climàtic i sobre el projecte Viladecans 3-30-300 mitjançant unes senzilles preguntes.

Programa

Projecte Viu Verd

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
No
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:
No

A càrrec de

Fundació Plant-for-the-Planet

Organitzador

Departament d'Espai Públic: Angels Gras ([email protected])

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.