El CE Athletic Torre Roja guanya en valors

El CE Athletic Torre Roja Prebenjamí de Viladecans ha guanyat un reconeixement especial a l'equip més 'Verd Play' d'aquest curs 2023-24.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha celebrat aquest dijous 27 de juny, el 9è Acte de Reconeixement als Valors 'Juga Verd Play' a l’Auditori de Cornellà. Amb aquests guardons, es vol distingir als equips, esportistes, entitats i agents més destacats del programa 'Juga Verd Play' del curs 2023-24, el sistema de competició dels Jocs Escolars que va ser impulsat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat el 2013 i des de llavors s’està aplicant a tota la comarca amb el suport de tots els ajuntaments.

L’acte d’enguany ha premiat, de forma col·lectiva a equips de disciplines com bàsquet, voleibol, futbol sala, futbol 7 i handbol. Pel que fa als reconeixements als esports individuals, patinatge artístic, gimnàstica artística, aeròbica i rítmica han estat les disciplines premiades. En total, es va premiar a 27 equips i 30 esportistes d’esports individuals. A més, es van lliurar 10 reconeixements especials guardonant a persones i entitats per la seva implicació i suport al programa Juga Verd Play. Entre ells, el CE Athletic Torre Roja Prebenjamí de Viladecans ha estat un dels equips més “Verd Play”, és a dir, el que més targetes verdes ha rebut pel bon comportament dels seus agents durant el curs 2023-2024, juntament amb Promesas A de l’AE Prat, del Prat de Llobregat.

 

'Juga Verd Play', una aposta clara per educar en valors a través de la pràctica esportiva

El sistema de competició escolar ‘Juga Verd Play’ aposta per modificar el model tradicional d’esport escolar amb una finalitat molt clara: l’educació en valors, posant els comportaments cívics com la tolerància, el respecte o l’empatia a l’espai de joc per davant de la competició. La premissa bàsica del projecte és que si es vol educar en valors, la fita d’aconseguir més punts que l’adversari no pot ser l’únic condicionant per guanyar el partit, sinó que els valors també han de comptar.

El 'Juga Verd Play' s’està implementant en tots els esports col·lectius i totes les categories de la competició dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (des d’educació infantil fins cadet/juvenil). Un fet que es tradueix en la participació de 30 municipis, gairebé 5.000 nens i nenes repartits entre més de 400 equips i més de 200 partits setmanals.

 Amb aquest acte de reconeixement, que ha celebrat aquest any la seva novena edició, el Consell Esportiu del Baix Llobregat vol premiar aquest compromís amb els valors d’equips, esportistes, entitats i agents de la comarca.