Bicibus

Bicibus

Converteix el trajecte cap a l'escola en una aventura

Si vius a Viladecans i la teva escola està a la ciutat, et proposem utilitzar el Bicibús, una iniciativa saludable que estem posant en marxa per venir a l'escola en bicicleta i en grup, de forma segura i acompanyats en tot moment. És com un autobús, però molt més divertit i saludable! Aquest projecte forma part del PUMA (Plans d'Actuació de Mobilitat Urbana), que està inclòs en el programa URBACT. A més, s'impulsa conjuntament amb les comunitats educatives de la ciutat durant el curs 2024-2025.

En aquests moments, estem en treballant amb les Associacions de Famílies d'Alumnes dels centres educatius per animar a les famílies a què us sumeu al projecte i perquè ens transmeteu tots els dubtes, neguits o necessitats que pugueu tenir sobre el projecte.

T'interessa? Posa't en contacte amb l'AFA o AMPA de la teva escola i suma't al projecte!

Per què sumar-se al bicibús?

El bicibús enforteix llaços entre famílies, docents i personal del centre educatiu, fomentant la cooperació i el sentit de comunitat.

Permet reduir la dependència de vehicles motoritzats, disminuint la contaminació, millorant la seguretat viària i fomentant una cultura amigable amb l'entorn.

Els infants desenvolupen independència i autoconfiança en aprendre a moure's de manera segura i responsable.

Els infants realitzen exercici físic diàriament, prevenint malalties relacionades amb el sedentarisme i promovent el benestar emocional.

Aporta una experiència única per a totes les persones que pedalen. És un moment únic que converteix el trajecte a l'escola en un una nova aventura.

Encara es realitzen molts trajectes amb cotxe cap a l'escola. La bicicleta és una opció de mobilitat fantàstica a Viladecans per a trajectes curts.

URBACT és un programa de Cooperació Territorial Europea que fomenta el desenvolupament urbà integrat sostenible a les ciutats d'Europa. Està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb un pressupost de 79 769 000 EUR i per l'Instrument d'ajuda a la pre adhesió amb un pressupost de 5 000 000 EUR per al període 2021-2027.

Comparteix
Opina