Bon any ornitològic als espais naturals del Delta

Enmig d'una ruta migratòria entre el nord d'Europa i Àfrica, els espais naturals del Delta de Llobregat - amb l'espai natural del Remolar- Filipines com un dels exponents-, són un espai privilegiat per veure entre la tardor i la primavera gran diversitat d'aus, tant de pas com d'estada o que, fins i tot, hi nidifiquen. 

El 2017 no va decepcionar i s'hi van observar, per primera vegada, un xarxet americà, al gener, i la siseta cendrosa, el falciot culblanc i el pardal de passa, al maig. Just aquell mes s'hi reproduïa a la zona per primera vegada a la Península Ibèrica una parella de cornella emmantellada, un fet que va aixecar interès al món ornitòleg de més enllà de Catalunya per la seva rellevància. 

Rareses i vells coneguts

Al Delta, s'hi observen moltes desenes d'espècies diferents cada any, però algunes són considerades rareses. La pròpia cornella emmantellada, però també l'oca de galta blanca, el morell d'ulls grocs i el gavià del Caspi són les que es van veure el 2017. 

Però hi va haver altres presències molt interessants com un estol d'unes 2000 baldrigues balears o un altre de 400 capons reials, així com a un àguila cuabarrada, un mosquiter ibèric, una cuereta blanca, cinc falcons de la reina o ànecs mandarins. 

 

 

Entre les espècies nidificants, els més actius en la reproducció, com sempre, els cames llargues, protegits pels pastors elèctrics que eviten la depredació de senglars. 

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris