Una Festa Major adaptada i segura

Aquest any, la Festa Major de Viladecans no serà un espai de retrobament social, però Viladecans vol mantenir part de l'esperit festiu i cultural que caracteritza la celebració. Sense actes multitudinaris, bona part de la festa es trasllada a casa i només hi haurà tres escenaris amb actes de petit format si les circumstàncies sanitàries ho permeten.

Una Festa Major diferent, una Festa Major segura!

La Festa Major es reinventa

Per adaptar-se a les circumstàncies per la COVID-19, la Festa Major d’enguany es reinventa. Res serà igual, però la cultura es continuarà palpant en l'ambient aquests dies. No hi haurà concerts multitudinaris ni fira d'atraccions. Tampoc es podrà gaudir de les emblemàtiques activitats de cultura popular ni del piromusical que ens reunia al parc de la Marina cada any. Però la flama no s'apaga, resisteix. Aquesta Festa Major vol ajudar a reactivar l'ocupació cultural, especialment a Viladecans –perquè la celebració és més local que mai–, i també busca aportar una mica de salut emocional a la gent més gran, als més petits i als joves, que van viure, especialment, la duresa del confinament.

Suma el teu balcó a la Festa Major

Com enguany, bona part de la Festa Major es gaudeix des de casa, podem decorar els nostres balcons i finestres per posar en evidència que allà s'està vivint aquesta atípica celebració. Preparar les decoracions, a més, pot ser una bona ocasió per gaudir de temps amb els més petits i petites de la casa i fomentar la seva creativitat. A Internet segur que trobeu moltes idees!

Escenaris Online

Per evitar les multituds, s'ha dissenyat una Festa Major segura, sense riscos. El gran escenari musical –que aposta pels músics i ballarins locals– es trasllada a les cases a través de les xarxes socials, igual que el popular pregó d'inici de la celebració. També a casa, des de balcons i finestres, es podran viure uns focs artificials adaptats –més elevats i llançats des de diversos punts– i uns espectacles itinerants que a última hora de cada tarda recorreran els carrers muntats sobre una carrossa.

3 escenaris presencials

El pati de l'Escola El Garrofer serà l'escenari d'espectacles pensats per a la gent gran: audició de sardanes, cabaret, havaneres, rumba catalana i molt més. Al parc de Can Xic, hi haurà espectacles infantils, amb titelles, espectacles de màgia i pallassos, entre d'altres. I als jardins de Magdalena Modolell, una programació musical de petit format –amb molt d'artista en acústic, bandes tribut i de versions– i molt pensada per a joves amb hip-hop i reggae. Les entrades –amb un donatiu d'un euro i destinat al compte bancari contra la COVID -19 de l’Hospital de Viladecans– es podran adquirir a partir de l'1 de setembre a les taquilles del teatre Atrium Viladecans i a la seva web. Cada persona podrà comprar un màxim de 6 entrades.

Consulta tota la programació de Festa Major
Comparteix
Opina