Mentoring empresarial

L’ Ajuntament de Viladecans, a través del centre de promoció económica i serveis a les empreses Can Calderon, ofereix un programa de mentoring empresarial adreçat a micro, petites i mitjanes empreses de la ciutat.

Les empreses presenten necessitats d’assessorament en la seva gestió operativa i de direcció, bé sigui perquè acaben de constituir-se i necessiten consolidar-se, bé perquè porten temps en el mercat, però els canvis i avanços continus i l’alta competitivitat requereixen adaptar-se i millorar permanentment.

El mentoring empresarial es pot definir com un procés i mètode d’aprenentatge i assessorament innovador, adreçat a l’estímul empresarial, que actua amb l’ intervenció d’un mentor incidint sobre el projecte empresarial en una o vàries de les seves àrees o en la seva globalitat per treure el màxim benefici.

Les accions de mentoring es porten a terme amb el suport d’experts en les diferents àrees de treball: finances, internacionalització, estratègia comercial, marketing, marketing-online...

La durada total del procés oscil·la entre 2-4 mesos, amb un total d’entre 4 a 6 sessions de treball entre consultors i empresa.

Podem trobar tres classes de mentoring:

  • Mentoring per a la consolidació empresarial. Les empreses que acaben de constituir-se volen assegurar-se una bona gestió i planificació estratègica per poder consolidar-se.  L’objectiu d’aquesta tipologia de mentoring és precisament ajudar a la consolidació de l’empresa. Les àrees més freqüents de treball són la definició o redefinició dels models de negoci, i els Plans de marketing i acció comercial. Va adreçat a empreses fins als 3 anys de vida.
  • Mentoring empresarial.  S’adreça a empreses de més de 3 anys, que per circumstàncies i canvis del mercat i per guanyar competitivitat i/o créixer, necessiten de professionals externs a l’organització que les assessorin per redefinir la visió i missió empresarial, el model de negoci, concebre i desenvolupar noves estratègies, innovacions, resoldre problemes operatius,  optimitzar processos, liderar equips..., en definitiva, implementar canvis
  • Mentoring empresarial per a la innovació.Considerem que la innovació és una àrea estratègica de l'empresa i que ha d'existir com a àrea permanent de gestió.

Els objectius seran identificar en el nostre territori empreses amb potencial innovador, per ajudar-les a identificar i desenvolupar projectes i solucions amb valor afegit, i crear una estructura organitzativa que faci possible la gestió i desenvolupament d'aquests projectes.

Per a més informació visita el web: https://www.viladecans.cat/ca/Servei%20d%27Assessoramentempresarial

O bé envia un correu electrònic a: [email protected]