Ajudes locals al lloguer per la pandèmia durant 2021

L'Ajuntament posa en marxa una ajuda local per a totes i tots els viladecanencs que siguin titulars d'un contracte de lloguer de l'habitatge habitual amb la condició que estigui situat a Viladecans i que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i social a causa de la pandèmia, per tal de poder cobrir una part de les despeses de lloguer, en concret, els rebuts de lloguer vençuts i pagats de gener a desembre d'aquest any 2021 i per un import total màxim de 1.200€ (100 euros per cada mes de l'any).

Per poder rebre aquesta ajuda, a més de ser titular, en qualitat d'arrendatari/ària, del contracte de lloguer i que aquest estigui empadronat/da a Viladecans des d'un any abans de la publicació de les bases, la renda de lloguer no ha de ser superior a 800€/mes. A més, la unitat de convivència ha d'haver deixat d'obtenir les rendes o ingressos corrents a partir de la situació de pandèmia, és a dir, estar en situació d'atur, ERTO, empresaris/àries o autònoms/es que han hagut de reduir la jornada de treball o cessat la seva activitat o altres circumstàncies que han suposat una pèrdua substancial d'ingressos, no arribant al conjunt total dels ingressos nets previs a la situació de pandèmia).

Aquesta ajuda es pot demanar fins al 30 de novembre i és compatible amb altres ingressos, subvencions i ajuts, sempre i quan tinguin la mateixa finalitat i l'import total de les diferents assignacions econòmiques per les mateixes despeses no sigui superior al seu cost. No obstant, no es poden considerar despeses subvencionables aquelles que estiguin relacionades directa o indirectament amb l'habitatge objecte de la subvenció.

Aquesta iniciativa forma part de la mesura 21 del Pla de Reactivació Local 2021. Una mesura que pretén atendre a un major nombre de persones en situació d'especial vulnerabilitat econòmica i social, per tal d'evitar la pèrdua o sobrendeutament, al no disposar de recursos econòmics suficients ni trobar-se en condicions d'aconseguir-los.

I és que durant l'Estat d'Alarma i els mesos posteriors a aquest període, molts viladecanencs i viladecanenques han patit una reducció en els seus ingressos que els ha obligat a canviar d'hàbits i a modificar dinàmiques i previsions de vida per fer front a diferents pagaments, entre d'altres, les rendes de lloguer, que han anat debilitant la seva economia i, en molts casos, han pogut generar tensions i situacions personals i familiars complicades.

Les peticions s'han de realitzar, amb cita prèvia, a l'oficina Viladecans Informació (pl. Europa, 7) o bé a la Seu Electrònica de l'Ajuntament. Les bases es poden consultar a la Seu Electrònica. Per a més informació sobre els requisits i el procediment cal dirigir-se a l'Oficina Local de l'Habitatge (C/ Santiago Rusiñol, 8, amb cita prèvia trucant al 92 637 94 86).