Comerços sostenibles

productes temporada

El petit comerç, amb el Pacte Viladecans pel Clima

El petit comerç ens proveeix dels productes que necessitem a prop de casa i sovint des d’una relació de veïnatge.  Són, per tant, un agent important en la vida comunitària als barris i es fan càrrec d’aquesta tasca necessària de distribuir i inclòs elaborar aliments, roba, productes de salut i d’higiene, d’oficina, etc. amb vocació de servei a la comunitat. 

Des d’aquesta posició de responsabilitat també es fan càrrec de la cura del medi ambient incorporant totes aquelles mesures que poden contribuir a reduir el malbaratament de recursos i la generació de residus i és en aquest àmbit en el qual esdevenen també un agent clau per al Pacte de Viladecans pel Clima i així s’ha vist des del primer moment a l’hora de desenvolupar un pla d’acció al municipi per aprofitar millor els aliments. 

aprofita els aliments de temporada i de proximitat

El Parc Agrari del Baix Llobregat és un recurs fonamental per a tota la població que residim a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i una part molt important d’aquests conreus es troba a Viladecans. 

Els aliments, juntament amb l’aigua, són productes imprescindibles per la subsistència, d’aquí el valor de l’activitat agrícola que hem de saber cuidar i mantenir. Amb aquest objectiu, el Pacte de Viladecans pel Clima amb l’Ajuntament, el Parc Agrari del Baix Llobregat i les fruiteries i verduleries de la ciutat, impulsem una campanya de conscienciació i formació sota l’eslògan “A Viladecans tenim uns productes d’estiu boníssims. Aprofita’ls al màxim.” per impulsar el consum d’aliments de proximitat

La iniciativa es materialitza amb una imatge que s’anirà adaptant a cada temporada (estació de l’any) per visibilitzar els productes que es cullen en aquell moment. Per altra banda, es recopilaran, difondran i comentaran consells pràctics per treure’n el màxim profit d’aquests aliments a l’àmbit domèstic. La Fundació Espigoladors ha estat l’equip expert que ha creat els materials.

Comparteix
Opina