El Centre de Tractament de Residus Metropolitans de Gavà-Viladecans renovarà tota la maquinària

La renovació del CTRM, ubicat a Gavà i Viladecans, començarà aquest mes de juliol i acabarà a finals d'any. El projecte s'ha presentat avui en un acte amb l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i els representants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i TERSA Joan Puigdollers i Assumpta Escarp. TERSA és l'empresa pública que finança els 8 milions d'euros que costen les obres. 

D'una banda, la línia que tracta els residus voluminosos, com ara fusta, restes de poda o matalassos, passarà d'estar a l'aire lliure a estar coberta i serà una de les més modernes d'Europa. De l'altra, es modernitzarà tota la maquinària de la línia de tractament d'envasos, que ara ocupa dues naus. Tot el procés serà automatitzat, de manera que les màquines treballaran i els operaris vetllaran per la qualitat del resultat. Les noves màquines necessitaran la meitat d'espai. 

La col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els municipis que acullen les instal·lacions de tractament de residus ha estat fonamental per tirar endavant aquest projecte de millora. 
 

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris