Entra en servei el nou viaducte que uneix la C-32 i Viladecans

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l’alcalde Carles Ruiz i el director de l'INCASÒL, Damià Calvet, han visitat aquest matí el nou viaducte que comunica la ciutat amb l’autopista C-32 i que dóna accés al nou sector d'activitat econòmica de Ca n'Alemany. La visita s'ha realitzat després que aquest accés (50 / Viladecans Sud) s'hagi reobert al trànsit aquesta matinada.

La reobertura suposa la posada en servei del nou viaducte que, des del 29 de juliol del 2013, s’ha construït per a la millora de la mobilitat i per permetre la urbanització al seu entorn del nou sector d’activitat econòmica de Ca n’Alemany. 

 

Durant la passada nit s'han fet els treballs per culminar l’obertura del viaducte. Cap a la una s'ha reobert l'accés i al llarg de la resta de la matinada s'ha retirat tota la senyalització d’obres que indicava, al  llarg de la C-32, el seu tancament. Ja al matí, la circulació per la sortida provisional habilitada durant aquest temps, a l’alçada del quilòmetre 51, ha quedat restringida.

 

Un viaducte de 180 metres

 

El viaducte, dissenyat pel despatx d’enginyeria de Manuel Reventós, està sustentat per tres grans pilars. Té 180 metres de llargada i 18 d’amplada i es troba a 12 metres d’alçada sobre el terreny del sector de Ca n’Alemany. Per construir-hi el nou accés, a més del viaducte s’han fet altres 4 ponts de petites dimensions sobre els carrers del futur sector d’activitat econòmica, amb els quals també estarà connectat quan estigui urbanitzat.

 

Pel que fa al disseny del viaducte, l’autor del projecte s’ha inspirat en la forma de les aus, tan presents en el paisatge deltaic. Concretament, la superfície del taulell que forma ones o el perfil de les piles que suporten el pont simulen la silueta d’un milà reial volant.

 

Punt de partida d'un nou sector econòmic de referència

 

La construcció del viaducte ha format part de la primera fase d'urbanització del futur sector d'activitat econòmica de Ca n'Alemany, un espai estratègic per a l'economia del Baix Llobregat, una comarca molt afectada per la crisi --amb una taxa d'atur del 15,2%, per sobre de la mitjana catalana, del 14,5 %-- i, també, un referent per a la recuperació econòmica a Catalunya.

 

Ca n'Alemany ocupa una superfície triangular de 55 hectàrees, emmarcada per la C-32 i la línia de ferrocarril. La proximitat a l’estació de tren, a l'aeroport del Prat i al port de Barcelona converteix aquest espai en un emplaçament molt adequat per a l'atracció d'empreses.

 

A Ca n'Alemany s'instal·laran el nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de l'empresa Desigual, així com un centre comercial outlet promogut per l'empresa Neinver, que preveuen la generació de prop de 1.200 llocs de feina directes. A més, hi ha altres 14 parcel·les en comercialització per a activitats econòmiques de tot tipus.

 

De fet, Ca n'Alemany ja és un element de promoció econòmica perquè en la construcció del  viaducte i la primera fase de d'urbanització del sector hi han participat 85 empreses. Un 31,7% dels llocs de feina han estat ocupats per viladecanencs.

 

Els diferents projectes empresarials previstos a Ca n'Alemany, com Viladecans The Style Oulets, que l'empresa Neinver preveu obrir l'últim quadrimestre del 2015, i la nova plataforma logística europea de Desigual, amb una inversió prevista de 150 milions d'euros, convertiran aquest sector en un nou referent d'activitat econòmica de l'àrea metropolitana de Barcelona.

 

A partir de l'octubre s'iniciarà una nova fase d'urbanització del sector, que culminarà la seva transformació total l'any 2017.

 

Potenciant la promoció econòmica i l'atracció d'empreses

 

El consorci DeltaBCN també està impulsant diferents accions per potenciar la promoció econòmica, l'atracció d'empreses i l'ocupació en aquest nou sector d'activitat a Viladecans. El 28 de maig passat va tenir lloc el MarketPlace Viladecans, una trobada empresarial de descoberta de les noves oportunitats de negoci que generarà el nou sector d'activitat econòmica de Ca n'Alemany. Hi van participar un centenar de pimes i grans empreses de la ciutat i l'entorn, així com les primeres dues empreses que s'instal·laran al sector, Desigual i Neinver.

 

També és previst que, al desembre, tingui lloc una altra trobada adreçada a empreses de l'Àrea metropolitana i d'arreu de Catalunya per donar a conèixer  Ca n'Alemany com una oportunitat per al creixement de la seva activitat gràcies una bona ubicació i a la col·laboració entre administració publica, empreses i àmbits de coneixement per fomentar la innovació i la competitivitat en aquest territori.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris