El Polígon del Centre inicia el camí per a la seva remodelació

Viladecans ha començat a posar els fonaments de la transformació del sector d’activitat econòmica més antic de la ciutat, el Polígon del Centre, que fa més de tres dècades que es va construir. La remodelació d’aquest espai, de 66 hectàrees, ha estat l’objecte de la participació de la ciutat en el projecte USEAct –emmarcat en el programa URBACT de la Unió Europea–, que treballa per la renovació de les ciutats des d’una perspectiva de sostenibilitat econòmica, mediambiental i social.

El projecte es va clausurar dimecres en un acte en el qual van participar mig centenar de persones, entre els que hi havia empresaris del sector d’activitat, experts i tècnics de l’administració. En l'acte es va donar a conèixer el pla d’accions establert pel grup local de treball després d’una feina de dos anys.
  
El pla d’accions apunta les 13 principals necessitats dividides en quatre grans eixos: la solució de deficiències estructurals, la integració amb la resta de la ciutat, la millora de la competitivitat i l’increment de la sostenibilitat. Amb aquest full de ruta, l’Ajuntament establirà els propers anys, amb la participació del teixit empresarial, les fórmules per modernitzar un polígon industrial que compta "amb 303 espais d’activitat, el 72 % dels quals estan ocupats per 167 empreses en funcionament", segons va exposar Marc Montlleó, tècnic de l'agència pública Barcelona Regional. Una xifra que demostra “una bona salut”, segons l’arquitecte Enric Batlle, un dels experts participants, qui ha afegit que “l’espai té un gran potencial” i ha apuntat que cal incrementar l’espai públic al sector, ja que ara és el 21 % de la superfície, quan el més habitual és estar per sobre del 50 %. 

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris