El Ple aprova les ordenances fiscals de 2016

El darrer Ple de l'any ha aprovat les ordenances fiscals de 2016. La majoria de taxes i impostos es mantindran sense variació respecte a l'any anterior excepte l'Impost de Béns Immobles amb un increment mig d'1,5 euros en habitatges.


D'altra banda, es mantindran les bonificacions i s'ampliaran les subvencions per posar en marxa nous establiments comercials i per reformar els que ja estan oberts. A més, també s'han previst ajudes per a les empreses de la ciutat que vulguin patentar. En aquesta sessió també s'ha aprovat la disposició del fons de contingència del pressupost de 2015 dotat de 700.000 euros per fer front a diverses necessitats nouvingudes.

Un punt que va generar força discussió i que va acabar sent rebutjat va ser la proposta de permisos d'assumptes particulars dels treballadors municipals. Aquest tema va comptar amb la interveció de representants d'UGT, sindicat que presentava la proposició, i de CCOO.

D'altra banda, en aquesta sessió també s'han realitzat dues declaracions institucionals. Una sobre els drets i les polítiques de les persones amb discapacitat i una altra per la millora de la distribució solidària d'aliments.

En el torn de precs i preguntes han prosperat les tres mocions presentades i a les que s'han adherit altres grups polítics. Dues, iniciativa de Viladecans Sí Se Puede, per desenvolupar un projecte de pressupostos municipals participatius i per donar suport al referèndum proposat pels moviments estudiantils universitaris sobre el model educatiu 3+2.

I la tercera, presentada per Guanyem Viladecans que suposarà la creació d'un pla municipal pel col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

Opinions polítiques del Ple Municipal

Opinions polítiques del Ple Municipal de desembre de 2015

Els regidors i regidores de l'Ajuntament de Viladecans opinen sobre el transcurs del ple de desembre.

 

 

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris