Viladecans The Style Outlets posa en marxa el procés de presentació de sol·licituds de feina

L'Ajuntament de Viladecans ha preparat, durant més d’un any, en col·laboració amb l’empresa Neinver –promotora del futur centre Viladecans The Style Outlets– a 140 persones de la ciutat en situació d’atur, a través de l’itinerari d'inserció sociolaboral 'Prepara’t per al teu futur', per comptar amb més habilitats i competències en el sector d’activitats comercials. Aquest sector està en creixement a la ciutat i al seu entorn, entre d’altres per l’obertura aquesta tardor del nou outlet. Els participants arriben amb bones competències per optar a participar en el Fòrum de l'Ocupació que posa en marxa Neinver per facilitar a les marques presents al centre acostar-se als candidats locals.

Entre el 13 i el 30 de juliol, tindrà lloc la primera fase de presentació de candidatures per participar en el Fòrum d'Ocupació, que organitzarà l'empresa promotora per facilitar a les marques participants els processos de selecció del seu personal de botigues. L'Ajuntament no intervé en la selecció de personal. En el Fòrum, que tindrà lloc el 15 de setembre, les marques participants en aquesta iniciativa realitzaran entrevistes personals amb els candidats que tinguin els perfils requerits.

Neinver ha habilitat una web especial perquè qui vulgui participar en el Fòrum d'Ocupació presenti la seva candidatura. La recepció de candidatures estarà oberta del 13 al 30 de juliol.

Un programa centrat en les habilitats i competències més requerides

La iniciativa ‘Prepara’t per al teu futur’ ha realitzat dues edicions de sis mesos cadascuna, al centre de promoció econòmica Can Calderon, amb persones a l'atur que prioritàriament tenien alguna experiència prèvia en el sector i volien cercar feina en aquest. L’itinerari s’ha centrat a oferir coneixement i habilitats sobre l’activitat comercial, així com aprofundir en el domini de l’anglès, a més d’un assessorament individualitzat per potenciar les seves competències personals i coneixements per optimitzar la recerca de feina.

En el cas dels idiomes, han pogut acreditar el seu nivell amb una titulació oficial, que els permet reflectir aquestes competències també en el seu currículum. En les classes també han participat professionals de l’empresa Neinver, que han capacitat als participants en els àmbits de l’atenció al públic, el visual merchandising, la gestió d’estocs en centres outlet o els recursos humans.

Dels participants, el 86% eren dones i el 73% tenien entre 30 i 50 anys. Per ara, una de cada quatre persones que han participat a ‘Prepara’t per al teu futur’ s’ha inserit de nou al mercat de treball. Al setembre, està previst que es posi en marxa una tercera edició.

Altres formacions per millorar els coneixements i habilitats

L’Ajuntament ha treballat per tal que el màxim de persones de Viladecans poguessin aprofitar les oportunitats laborals que representa la implantació d’espais comercials a la ciutat. A més del programa ‘Prepara’t per al teu futur’, l’Ajuntament ha orientat altres accions formatives a preparar les persones en situació d’atur per millorar la seva inserció en el sector d’activitats comercials. Així, tant l’any 2015 com al 2016, s’imparteixen a Can Calderon cursos per a l’obtenció del certificat de professionalitat d’activitats de venda, dins de l’oferta de formació ocupacional FOAP (Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries), cofinançada per la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Espanya i el Fons Social Europeu. També dins d’aquesta oferta, s’imparteix un curs d’anglès per a gestió comercial.

De fet, davant la previsió de què bona part dels nous compradors que visitin Viladecans The Style Outlets siguin estrangers, el coneixement d’idiomes pot ser un dels requisits molt valorats per a la inserció laboral. Per això, l’Ajuntament ja va sol·licitar fa dos anys a l’Escola Oficial d’Idiomes que incorporés a la seva oferta el rus i l’alemany, a més de fer una campanya perquè la ciutadania conegués tots els recursos de pagament i gratuïts al seu abast.

A més, el 2015, l'Ajuntament va acordar amb sis acadèmies d'idiomes de la ciutat una iniciativa pilot per oferir dos tallers en anglès gratuïts per a la realització d'un currículum i la preparació d'una entrevista personal de treball a persones que tenien un nivell oral mínim de B-2. Els centre participants van ser Institute of English Studies, Helen Doron English, Ness English, Speak and Wake Up, STP Training i l’Escola Oficial d'idiomes. Aquesta iniciativa forma part del model col·laboració de l’Ajutamant amb les empreses, Viladecans&Co, per impulsar accions que sumen beneficis per al món social i empresarial.

Implicació d’empreses locals en el futur centre comercial

Totes aquestes accions es recullen dins el programa Viladecans & Co que, entre d’altres, va organitzar al maig de 2014 el Marketplace Viladecans, una trobada amb la petita i mitjana empresa de la ciutat.
 
Neinver s'ha recolzat en els serveis d'ocupació del centre municipal de promoció econòmica Can Calderon per donar difusió a les ofertes de treball pròpies al centre outlet (aquella que no fan directament les marques). 

Viladecans et sorprendrà!

L’obertura a la tardor del centre comercial Viladecans The Style Outlet permetrà que la ciutat tingui un mix comercial complet, convertint-se en una ciutat de referència per a les compres a la comarca i a tota la província. La ciutat vol aprofitar l’arribada de visitants a través del turisme de compres i prepara una bateria d’accions per donar a conèixer a aquelles persones que vinguin a la ciutat tota l'oferta comercial, gastronòmica, hotelera, cultural, patrimonial i natural que tenen a l’abast.