El Ple Municipal aprova inicialment les ordenances i el pressupost de 2017

El Ple Municipal d'octubre va aprovar inicialment les ordenances i el pressupost de 2017. En trets generals els impostos i les taxes es mantindran iguals als de 2016 i el pressupost preveu un creixement del 2,9%, arribant a 63 milions i mig d'euros. Tot i aquesta primera aprovació, ordenances i pressupostos estan en període d'al·legacions.També en aquest Ple es va escollir a José Luis Nicolás com a nou Síndic Municipal i es va aprovar una modificació del Pla General Metropolità que servirà per possibilitar l'ampliació de l'Hospital.

Pel que fa a mocions, la referent a instar a les administracions competents a transformar el baixador de Viladecans en una estació amb més freqüència de trens va posar a tots els regidors i regidores d'acord.

De les presentades per l'oposició només van aconseguir prosperar la de C's i Guanyem de suport al comerç local i la de C's per garantir l'accés universal als llibres de text. A la banda oposada van quedar les mocions per aturar la venda dels terrenys del Poliesportiu Centre presentada per C's, ERC, VSP, Guanyem i els regidors no adscrits i per evitar la declaració de Viladecans com a municipi turístic d'ERC. També van quedar rebutjades les propostes del PP per revertir els impostos i taxes de Neinver i l'outlet en benefici dels comerciants i veïns i les de VSP per potenciar les accions de salubritat i convivència entre propietaris de mascotes i ciutadans i la millora del Pla Local d'Aparcament a la via pública de motos i bicicletes.

D'altra banda, el Ple va realitzar una declaració institucional en suport a Amnistia Internacional per la petició de la necessitat d'actuar davant el drama de les persones refugiades.

Opinions polítiques del Ple Municipal

Opinions polítiques del Ple Municipal d'octubre

Com a cada Ple, recollim les impressions i comentaris dels diferents grups polítics que composen el Ple Municipal.