Tots els partits polítics del Ple es posicionen a favor del bo social

La violència de gènere va centrar dos dels punts del Ple Municipal de novembre. La sessió va començar amb el manifest del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones a més d'integrar les mocions sobre el tema que presentaven ERC, PP i VSP i les aportacions de la Coordinadora Violeta. En aquest sentit també es va aprovar el circuit d'atenció a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista.

En aquest Ple també es va aprovar una moció per mostrar la indignació per la sentència del Tribunal Suprem que fa inaplicable el bo social de subministraments bàsics i que suposarà haver de tornar al voltant de 600 milions d'euros.

Uns altres punts destacats de la sessió van ser el que farà que a partir de gener totes les categories professionals de l'Ajuntament assoleixin un salari mínim mensual de 1.071 euros per 14 pagues i el que suposarà l'obertura del carrer de Pere Masallach.

A més, es va aprovar la disposició del fons de contingència del pressupost d'aquest any per a diferents projectes després que la previsió d'ingressos de l'Ajuntament s'hagi complert.

Pel que fa al control i fiscalització es van presentar cinc mocions de les van prosperar tres. Una de VSP per desenvolupar una llei de desallotjaments forçosos que respecti els pactes internacionals i l'ampliació de la moratòria de la llei 1/2013 i una altra de Guanyem per la transparència en les dades del consum energètic de l'Ajuntament i una altra d'ERC i VSP per redactar un manual de senyalització urbana.

No va aconseguir el suport suficient la moció de C's per a la creació d'un consell de dones i ERC també va presentar una moció sobre el reglament de participació ciutadana sobre la informació pública del planejament urbanístic que va acabar sent posposada.

Opinions polítiques del Ple Municipal de novembre

Opinions polítiques del Ple Municipal de novembre

Com a cada Ple, recollim les impressions i comentaris dels diferents grups polítics que composen el Ple Municipal.