El Ple aprova definitivament el pressupost i les ordenances de 2017

El Ple va aprovar definitivament els pressupostos de l'Ajuntament de 2017 que creixen un 2,9% respecte a l'any anterior arribant als 63,6 milions d'euros. Els comptes tenen com a eix la promoció de l'activitat econòmica, l'atenció social i la millora de serveis.
També a la mateixa sessió es van aprovar definitivament les ordenances fiscals de l'any vinent amb la congelació d'impostots i taxes com a tret comú.

En l'àmbit econòmic, a més, es va aprovar la modificació a la baixa de les quotes del contracte amb Urbaser per Pòdium degut a l'amortització anticipada.

Un dels altres temes destacats de la sessió va ser la concessió de les medalles d'honor de la ciutat a Marcos Flores i Manuel González i a les empreses Roca Radiadores i Focs Artificials Estalella i el títol de filla adoptiva a títol pòstum a Dolores Iborra, en el marc de la Festa Major d'Hivern.

D'altra banda, es van aprovar dues pròrrogues una per allargar sis mesos la comissió especial pels fets del 4 de maig a les dependències municipals i una altra per la gestió del programa de mediació per al lloguer social i l'oficina local d'habitatge mitjançant Viurbana.

Dins l'ordre del dia també es va modificar el reglament de participació ciutadana per fer efectiva la moció aprovada al maig per obrir el ple a la participació de les entitats, es va aprovar una moció per l'aixecament del bloqueig d'Estats Units a Cuba i es va adequar l'ordenança reguladora del mercat setmanal al nou text treballat des de la Diputació.

Pel que fa a mocions de l'oposició es van aprovar les presentades per C's i Guanyem contra el malbaratament d'aliments, la de VSP per difondre les diverses possibilitats de transport públic especial per a persones amb mobilitat reduïda i la de Guanyem per ampliar els espais cardioprotegits.

Opinions polítiques del Ple Municipal de desembre

Opinions polítiques del Ple Municipal de desembre

Com a cada Ple, recollim les impressions i comentaris dels diferents grups polítics que composen el Ple Municipal.