Un tram de la C-245 torna a obrir-se als vianants aquest diumenge

Iniciativa per una mobilitat sostenible

El primer diumenge de cada mes, un tram de gairebé 200 metres de la carretera comarcal C-245, entre la carretera de la Vila i el passeig de la Marina, es talla al trànsit rodat perquè la ciutadania pugui gaudir-ne amb activitats lúdiques : patinar, passejar amb bicicleta, caminar, xerrar i fer activitats diverses programades per entitats i Ajuntament.

La iniciativa, que es va posar en marxa a l'abril, se celebrarà també aquest domindo 7 de maig de 10 a 13 hores, així com en els primers diumenges de juny, juliol, octubre i novembre. Aquest mes hi haurà tallers per a tota la família de salut (realització de batuts, alimentació, productes de quilòmetre zero, etc), de xapes i pintura, cistelles de bàsquet, així com una masterclass de zumba per a nens (10.30 h) i una altra per a majors (11.30 h).

Un carrer amb menys trànsit en el futur

La C-245, que a Viladecans rep el nom d'avinguda de la Generalitat (en el tram que va des de l'avinguda de Francesc Macià fins a Gavà) i viari de Barcelona (en la resta, fins a Sant Boi), ha estat tradicionalment un dels elements que ha separat físicament la ciutat entre el sud i el nord. Tot i que el trànsit ja pot trobar altres formes de travessar la ciutat, fonamentalment per l'autopista C-32, encara que suporta massa circulació, el que provoca contaminació, tan atmosfèrica com sonora. 

L'experiència de tallar un tram de la carretera un matí de diumenge al mes és una prova pilot per comprovar les oportunitats que pot oferir a la ciutadania aquest lloc tan cèntric de Viladecans sense cotxes. És la mostra de la necessitat que la carretera deixi de ser una via principal per al trànsit per esdevenir una avinguda que doni preferència al transport públic, les bicicletes i els vianants. 

Aviat començaran les obres de millora de tota la carretera, des de Cornellà fins a Castelldefels. Al mes de desembre de 2010, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va adjudicar, d'acord amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments afectats, la redacció del projecte constructiu d'integració urbana i millora de la mobilitat de la C-245. Les obres consistiran en la construcció d'un carril bus segregat i un carril bici que uniran Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Suposaran una inversió estimada en 20 milions d'euros, que finançaran Generalitat, AMB i ajuntaments.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris