El jazz i els planetes il·luminen Ca n'Amat a la Nit dels Museus

Un any més, el Museu de Viladecans s'ha sumat a la Nit dels Museus, que enguany celebra la 14a edició. La cita, que manté oberts fins les 12 de la nit prop de 80 centres de Barcelona i rodalies amb motiu del Dia Internacional dels Museus, ha acollit a Ca n'Amat els viladecanencs i viladecanenques que s'hi han volgut acostar, i que han pogut gaudir tant de les exposicions habituals com de les activitats expressament organitzades.

Per aquesta edició, els i les assistents han comptat amb propostes diverses, que inclouen  l'actuació del trio musical Químic Jazz, la projecció del curtmetratge 'Lliçons d'Astronomia' al planetari Explora 360 i el visionat del documental 'Barcelona, abans que el temps ho esborri', sobre la burgesia catalana del segle XX. En paraules d'Encarna García, segona tinent d'alcalde i regidora de Cultura i Patrimoni, són activitats que, en el marc de la Nit dels Museus, ofereixen l'oportunitat “de descobrir el museu fora d'horari”. A més, també assegura que assistir al museu en nits com aquesta ofereix “una mirada diferent a la que tindries a les 10 del matí o a les 4 de la tarda”.

Tanmateix, aquesta no serà l'única nit que els ciutadans i les ciutadanes puguin gaudir del museu de nit. A partir de l'1 de juny, comencen els Capvespres de Ca n'Amat, els quals aquest any giraran al voltant de la repressió franquista, també a nivell local, i que comptaran amb la presència d'historiadors en un seguit de conferències. Aquestes seran d'entrada gratuïta i aforament limitat