Àpats amb segell de Nadal
- Inici
- Serveis
- Educació
- Casals i campus
- Nou Casals d'Estiu
PRODUCTES DE PROXIMITAT PER A PLATS ESPATARRANTS
Dinars i sopars són protagonistes de les festes nadalenques i per tenir èxit, ser originals i que no es ressenteixi la butxaca el Gremi d'Hostaleria proposa optar per receptes amb productes de quilòmetre zero que es poden trobar a les botigues de Viladecans.
La carbassa i el tomàquet són els ingredients base de les quatre propostes amb les que us llepareu els dits! Potser alguns i algunes ja les vau poder descobrir a les demostracions de cuina que es van fer al novembre als Mercats Municipals.
Per què carbassa i tomàquet?
A les hortes de Viladecans es conreen tot tipus de verdures i hortalisses de gran qualitat i des de fa un temps Ajuntament, agricultors i Gremi d'Hostaleria treballen de la mà per fer de la carbassa i els tomàquets de Viladecans uns productes amb segell propi.
La carbassa és un fruit propi dels mesos freds ric en aigua i baix en calories. Aporta hidrats complexos, fibra i micronutrients entre els quals destaquen els carotens, el potassi i les vitamines A i B.
El tomàquet és un fruit disponible tot l'any amb grans propietats. La majoria del seu pes és aigua i té un valor energètic baix. És una bona font de fibra, minerals i vitamines antioxidants.
No et perdis les receptes!
RECEPTES
Pren nota de les receptes per convertir-te en un amfitrió excel·lent.
Crema de tomàquet amb llagostins i api
Ingredients per a 4 persones
- 1kg de tomàquets madurs pelats
- 1 ceba mitjana
- 2 alls
- 1 taça de cafè d'oli d'oliva verge
- 1 branca d'api
- 8 llangostins
- 1/4l de caldo de verdures
- 1 patata mitjana
- sal
- pebre
Elaboració
Posem oli en una cassola i daurem els llagostins prèviament assaonats amb sal i pebre i els reservem. A l'oli que ens queda posem els tomàquets trossejats, la ceba trossejada i l'all, daurem lleugerament i afegim la patata també trossejada i el brou. Deixem coure a foc lent fins que la patata aquest tendra, triturem i colem.
En tassa o plat soper posem la crema de tomàquet, els llagostins pelats i trossejats i sobre ells escampem les fulles d'api trinxades finament.
Recepta de flam de carbassa amb botifarra negra en puré
Ingredients per a 4 persones
- 200gr de carbassa a trossos
- 1 ceba mitjana
- all
- 1 taça de cafè d'oli d'oliva verge
- 1 botifarra negra sense gluten
- 4 ous
- 1/4l de caldo de verdures
- 1/4l de llet
- sal
- pebre
Elaboració
Posem oli en una cassola i quan estigui calent posem la carbassa, la ceba trossejada i l'all, daurem lleugerament i afegim el brou i la llet. Deixem coure a foc lent fins que la carbassa estigui tendra, arribat aquest moment la triturem i deixem refredar. A part batem els ous i els barregem amb el triturat de carbassa i ho posem en un motlle al bany Maria (el temps dependrà del nostre forn, però la millor manera de comprovar el punt de cocció serà punxant amb un escuradents al centre i que surti net).
La botifarra la pelem i la trossegem, la posem en una paella i a foc lent l'anem desfent. Si no es desfés bé li podem afegir una mica de brou de verdures i la triturem fins convertir-la en un puré.
Sobre cada porció de flam posarem una cullerada de puré de botifarra i podríem acompanyar-lo amb fines llesques de pa fregit o torrat.
Recepta de fals risotto d'arròs integral i carbassa amb pollastre de corral
Ingredients per a 4 persones:
- 200gr d'arròs integral
- 150gr de carbassa a daus
- 150gr de pollastre de corral
- 1 porro en juliana
- 100cc de crema de llet
- 1l de caldo de verdures
- oli d'oliva
- sal
Elaboració
Daurar el pollastre amb l'oli i retirar. En l'oli que queda, sofregir la carbassa i el porro, un cop estiguin lleugerament daurats els vegetals afegirem el pollastre, l'arròs integral i el brou calent, el temps aproximat per a la seva cocció és d'uns 15 minuts. Passat aquest temps hi afegim la crema i remenem tots els ingredients perquè s'amalgamin i aconsegueixin una textura homogènia. Podem afegir-li un mica de formatge parmesà en la cocció o al final per sobre.
Recepta de milfulls de tomàquet i bacallà amb oli d'oliva verge i orenga
Ingredients per a 4 persones
- 8 tomàquets madurs
- 200gr de bacallà dessalat
- 5gr de orenga
- oli d'oliva
- sal
- pebre
Elaboració
Rentem i tallem a fines làmines el tomàquet, les estenem i afegim la sal, el pebre, l'orenga i una mica oli. Amb el bacallà fem el mateix, el tallem fi, l'estenem i assaonem. El muntatge del plat és senzill només hem alternar capes de bacallà i tomàquet com si fossin torres. Els presentem en un plat amb una base de ruca, escarola o qualsevol amanida que ens vingui de gust. També li podem posar olivada o olives negres.
On comprar els ingredients per fer les receptes?
Rosario López. Avinguda Ballester, 15
Valentín Cobes. Parada 10 Mercat Municipal plaça d'Europa
Josep Bastida. Parada 2 Mercat Municipal plaça d'Europa
Alfonso Serrano. Avinguda Molí, 45
José Velasco. Parada 12 Mercat de la Constitució
Maria Dolores Cáliz. Parada 13 Mercat de la Constitució
Yolanda Quesada. Carrer de Salvador Baroné, 71 i Carretera de Sant Climent, 68
Encarnació Ruiz. Carrer d'Àngel Arañó, 4
Miguel Martí. Carrer d'Àngel Guimerà, 15
Juan Ángel Rosado. Avinguda d'Antoni Gaudí, 28
Plataforma Logística 2000. Avinguda del Segle XXI, 6
Jaime Barrero. Carrer de Jaume Abril, 15
Quimet. Parada. 7 Mercat Municipal de la Constitució
Antonio Moreno. Mercat Roureda
Susana Castro. Carrer d'Àngel Guimerà, 15
Casa Farrera. Parada 8 Mercat Municipal de plaça d'Europa i carrer del Sol, 62
Ángeles Sánchez. Carrer de Catalunya, 56
Catalina Molina. Avinguda Roureda, 73
Martínez Josa. Para 7 del Mercat de la plaça d'Europa
María Carmen Martínez. Parada 5 del Mercat de la Constitució
Tot Carn. Carrer de Jaume Abril, 28
Amalia Calvo. Carrer de Sant Marià, 81
Casa Maret. Avinguda de la Riera de Sant Llorenç, 46
Equi Nostrum. Carrer del Doctor Reig, 50
El bon tall. Carrer del Doctor Reig, 58
Ca la Magdalena. Carrer del Doctor Reig, 47
Joan Pau Regàs. Carrer de Sant Joan, 7
Saadia El Ansari. Carrer d'Àngel Arañó, 63
Ahmed Barkich. Carrer de Rafael Casanova, 51
Ricardo Tejera. Parada 3 del Mercat de la Constitució
Azeddine Nassiri. Carretera del Prat, 25
Ángeles Sánchez. Carrer de Catalunya, 56
Áreas Alimentación. Carrers de Joan Maragall, 6 i Àngel Arañó, 40 i avinguda del Molí, 41
Fruites i Verdures Pere Ramon. Carrer de Jaume Balmes, 5
Fructusweb. Avinguda del segle XXI, 52
Fruiteria del Barri. Avinguda de Can Batllori, 6
Casa Torrens. Carrer de Jaume Abril, 30
Servi Fruit. Carrer del Doctor Reig, 44
Agrobotiga Les Palmeres. Carrer del Doctor Reig, 2
Fruites i Verdures. Rambla de Modolell, 35
Bon Gust. Avinguda de la Roureda, 69
Paki II. Avinguda de la Roureda, 73-75
Bodegas Romero. Carrer de Doctor Auguet, 67 i 84
Quina Fruita. Carrer de Jaume Abril, 20
OK Fruites. Carrer de Salvador Baroné, 13
Yeare. Carrer de Salvador Baroné, 73
Temps de Fruita. Carrer de Salvador Baroné, 85
Esther Fruits. Carrer d'Àngel Arañó, 36
Vila Fruits. Carrer d'Àngel Arañó, 46
David Martín. Carrer d'Àngel Arañó, 69
Fruites i Verdures Sarita. Carrer de Guifré el Pelòs, 20
Fruites i Verdures. Avinguda de Doctor Fleming, 11
Fruites i Verdures. Carrer de Sant Marià, 94
Fruteria Nachit. Carrer de l'Onze de Setembre, 61
Maria Rosa Selma. Parada 5 del Mercat Municipal de plaça d'Europa
Marcel. Parada 1 del Mercat Municipal de plaça d'Europa
La paradeta del Camí Ral
Paqui Fica't. Mercat de la Constitució
Si tens una peixateria, carnisseria, xarcuteria o fruiteria i no apareixes al llistat d'establiments ens pots fer arribar les teves dades a [email protected] i les incorporarem.