Cap a una alimentació de TEMPORADA, de PROXIMITAT i SOSTENIBLE

Nivell educatiu

1r i 2n d'ESO
1r d'ESO
2n d'ESO
3r i 4t d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO

Competències transversals

Curiositat
Empatia
Resolució de problemes
Treball en equip

Descripció

Temàtica: sostenibilitat; aliments de temporada i de proximitat; consum local; petjada ecològica

Durada: 1h 30’

Preu: 200€ (inclou preparació, transport de les persones tècniques i execució) 

S’abordarà l'origen dels aliments i s’introduirà la noció de temporada i proximitat dels productes que consumim habitualment. Altrament es treballarà el concepte de petjada ecològica i les seves conseqüències. Tot plegat es relacionarà amb les conseqüències que té l’actual model de consum a nivell glocal, tot ficant en valor els diferents agents que conformen la cadena de producció. Es treballarà al voltant del què vol dir ser sostenible i quin impacte pot tenir a nivell tant global com local.

Es treballaran de manera transversal els ODS 2 (fam zero) i 12 (producció i consum responsable). 

_______________________________________________________________________________________

Aquesta activitat forma part de l'itinerari "El camí dels aliments" que inclou tres tallers:

1. PARLEM SOBRE MALBARATAMENT ALIMENTARI

2. CAP A UNA ALIMENTACIÓ DE TEMPORADA, DE PROXIMITAT I SOSTENIBLE

3. ALTERNATIVES DE CONSUM

* Els itineraris es plantegen amb l'objectiu d'aprofundir sobre una àrea de treball específica. Es recomana realitzar els tres tallers del mateix itinerari ja que els coneixements que aporten són complementaris; no obstant això, també poden realitzar-se de manera independent. 

 

Objectius

  • Conèixer què són els productes de temporada, de proximitat i de km.0
  • Reflexionar envers l'impacte ambiental i social del model de consum del Nord global
  • Conèixer el concepte de petjada ecològica i les seves conseqüències
  • Treballar la vessant ambiental de la sostenibilitat i adquirir consciència global.
  • Fomentar el pensament crític.

Observacions

Desos som una entitat que treballa pels drets humans posant el focus principalment en el dret a l’alimentació i la sobirania alimentària. Apostem per viure en un món més just i sostenible i ho fem des de diferents àrees: la cooperació internacional, el treball comunitari, els projectes educatius i projectes de sensibilització, recerca i divulgació.

A Desos creiem que la justícia global és possible, t’hi sumes amb nosaltres?!

Dates de l'activitat

Disponibilitat durant tot el curs escolar

Destinataris

Alumnat de primer i segon cicle d'ESO

Lloc / Centres

Aula

N. assistents / places

Grup classe

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
No
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
No
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:

A càrrec de

Desos

Organitzador

Desos (936818922 / [email protected])

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.