La comunitat educativa del Baix Llobregat inicia el curs 2024-2025

Les aules del Baix Llobregat ja van obrir els llibres el 9 de setembre i avui s'ha celebrat a Atrium un acte institucional amb docents i representants d'ajuntaments de la comarca per formalitzar l'arrencada del curs escolar 2024-2025.

En un acte encapçalat pel director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Albert Grau i l'alcalde Carles Ruiz, qui ha assenyalat l'educació com el pilar del qual es troba més orgullós de la seva evolució, considerant-ho un èxit fonamental per a garantir “un projecte de ciutat, de futur i cohesionat que ha demostrat l'existència de l'ascensor social”. El batlle ha agraït l'esforç per part de la comunitat educativa i al Departament d'Educació en la contribució d'aconseguir “una ciutat més igualitària.”

Feta la benvinguda institucional, era el torn de la doctora en Ciències de l'Educació i professora a la Universitat de Barcelona, Anna Jolonch. Dins la seva ponència, ha remarcat el fet que el món “ens plantegi uns reptes socials i tecnològics enormes ens hauria d'abatre”, però, alhora, escollir ser membre de la comunitat educativa és triar “una responsabilitat que no ens permet el desànim”. Davant un futur que preveu incert i tens, Jolonch fa una aposta per l'esperança “amb cada noi i noia” que trepitgi una aula, creient fermament en què treballar per a l'educació “és treballar pel futur”.

L'alcalde Carles Ruiz, a la presentació del curs escolar 2024-2025 pel Baix Llobregat

Viladecans, compromesa amb l'educació

Des que es va establir l'abandonament escolar zero com a missió clau de l'Estratègia 2030 i, més endavant, que la ciutat fos elegida com a coordinadora de la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE) per promoure l'intercanvi d'experiències educatives, Viladecans referma l'aposta del consistori per una educació innovadora i de qualitat.

Dins el full de ruta local, es pretén modernitzar els equipaments educatius i generar noves oportunitats a la ciutadania a través de l'aprenentatge, així com transmetre valors positius gràcies a l'ecosistema urbà. La següent fita; aconseguir que el 100 % dels viladecanencs i viladecanenques nascuts a partir del 2015 assoleixin, com a mínim, els estudis postobligatoris.