Emprenedors escolars fan el salt a Internet

Portes per al ratolí Pérez, punts de llibre, clauers o collarets són alguns dels productes que l’alumnat ven a Internet com a participació en el programa formatiu Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE). Es tracta d’una acció que vol fomentar l’esperit i les competències de l’emprenedoria laboral a partir de la creació, a classe, d’una cooperativa.

De  manera que, els i les escolars treballen l’autonomia, la iniciativa personal i la cooperació, passant per tots els passos per crear i gestionar junts una iniciativa d’economia social.

APADRINATS PER APRENDRE

Cada classe compta en aquesta experimentació amb l’apadrinament, i consell, d’una persona adulta que ha viscut l’experiència d’emprendre. El resultat final és la creació d’un producte a comercialitzar, que es converteix en un altre aprenentatge. Amb la seva venda–que enguany no es farà a la Fira de Sant Isidre, com era habitual, sinó per Internet durant tot el mes de maig–, l’alumnat aprèn de la solidaritat i l’empatia de les persones que decideixen comprar uns productes treballats amb molt d’afecte i els beneficis dels quals van a parar a una ONG triada per cada classe. Un granet de sorra posat de manera compartida per tenir un món millor.

Les escoles que hi participen són: escola Can Palmer, amb en Ricard Caba (Llibreria Els Nou Rals) de padrí, l’escola Enxaneta, amb la padrina Chari Jordán (Delta Cooperativa), l’Escola Goar, amb la padrina Isabel Cester (Rouremar), l’escola Mediterrània, amb el padrí Marcel Ramon (Fruits Marcel), l’escola Montserratina, amb el padrí Cándido Barrera (La Paradeta del Camí Ral) i el coŀ legi Teide, amb el padrí David Villa (Estudi Comet).