Tot sobre el finançament alternatiu

Octubre 2021

El desenvolupament de les noves tecnologies, internet i el creixement de l’economia col·laborativa ha propiciat un augment ràpid de diferents instruments de finançament alternatiu, que ofereix serveis similars als que ofereix la banca, però amb més rapidesa i amb tràmits més senzills. Tant és així que una de les propostes del Govern Central, a través del seu informe España 2050, planteja la conveniència de fomentar el finançament alternatiu com una de les estratègies econòmiques necessàries a impulsar des de ja. 

Però no totes les eines són idònies per tots els projectes, de manera que cal conèixer les característiques dels diferents models per decidir el més adequat. Per això hem preparat un programa complet sobre finançament alternatiu pel mes d'octubre.

L'objectiu del programa que us presentem és apropar i ajudar les empreses, start-ups i projectes empresarials del territori a conèixer, identificar i aplicar els instruments de finançament alternatiu més adients a les característiques i estratègies dels seus projectes, i impulsar la utilització d’aquests instruments. Amb una atenció especial als projectes susceptibles de formar part de l’economia social, sigui per la seva forma jurídica o activitat.

En què consistirà?

  1. Per una banda, una jornada informativa a desenvolupar el dia 1 d'octubre de 2021 de 10h a 13h, que doni a conèixer i posi a l’abast dels participants les possibilitats existents en el mercat actual d’instruments i programes específics per aconseguir finançament més enllà dels productes bancaris. Mitjançant aquesta acció es persegueix compartir coneixements actualitzats sobre les diferents vies alternatives existents i el seu ús, per finançar projectes empresarials nous o d’empreses ja consolidades. Format en línia
  2. Per l’altra, un programa formatiu, a desenvolupar els dies 11,13,18 i 20 d'octubre del 2021 al matí de 10 a 12 h, per aprofundir en les característiques dels diferents instruments possibles de finançament alternatiu, analitzant el seu ús, els requeriments i la idoneïtat a l’hora d’aplicar-ho als projectes dels participants. En format en línia .
  3. Finalment, mentoria individual amb aquelles empreses que considerin viable i adequat l’ús d’algun d’aquests instruments, de manera que els mentors els puguin assessorar i guiar en el procés de concreció, definició i llançament de les accions de captació d’aquests recursos econòmics pels seus projectes. Format en línia. Les mentories tindran lloc durant el mes d’octubre de 2021.

A qui s'adreça aquest programa sobre finançament alternatiu?

Els destinataris del projecte són micro, petites i mitjanes empreses, i autònoms de la ciutat, amb una especial atenció a les empreses d'economia social i solidària del territori.

Beneficis pels participants en el programa: 

  • Conèixer nous models de finançament que permetin diversificar les seves fonts de finançament.
  • Obrir possibilitats de finançament a projectes i oportunitats de negoci que el mercat tradicional no sol cobrir.
  • Definir i concretar un pla d’acció i un full de ruta per tal d'accedir a aquests tipus de finançament.
  • Comptar amb suport individualitzat per aconseguir el  finançament alternatiu adequat pels seus projectes.
  • Conèixer i analitzar experiències i bones pràctiques d'empreses similars a les que participen que hagin aconseguit fonts alternatives.
  • Possibilitat d'interconnexions entre les empreses participants, identificant oportunitats de col·laboracions a partir de les relacions establertes en aquestes accions formatives.

Si vols més informació envia'ns un correu a [email protected].

Per assistir a la jornada i/o al programa formatiu, inscriu-te en el formulari corresponent: 

Jornada sobre finançament alternatiu: 1 d'octubre de 2021 de 10h a 13h
Programa formatiu sobre finançament alternatiu: 11,13,18 i 20 d'octubre del 2021 al matí de 10 a 12 h